News

Ce amendă fabuloasă a primit un român prins în Germania fără bilet de tren. Suma pe care o are de plătit e uriașă

Amendă colosală pentru un român care a fost prins fără bilet de tren în Germania. Polițiștii au rămas uimiți când i-au verificat datele personale
10.12.2023 | 11:40
Ce amenda fabuloasa a primit un roman prins in Germania fara bilet de tren Suma pe care o are de platit e uriasa
Poliția germană a găsit două mandate de arestare pe numele românului / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O patrulă a poliției federale din Germania l-a arestat, săptămâna aceasta, pe un român în vârstă de 42 de ani, în gara de trenuri interurbane a aeroportului din Frankfurt. Acesta folosise serviciile Deutsche Bahn fără un bilet valabil.

Cu două mandate de arestare pe cap

Numai că, în timpul unei verificări a datelor personale, la 6 decembrie, poliția a găsit două mandate de arestare pe numele românului.

ADVERTISEMENT

Parchetul din Mannheim (sud-vestul țării, landul Baden Wurttenberg) îl căuta pe bărbat din februarie 2023 pentru lovire (vătămare corporală) și alte violențe. Pentru faptele sale, instanța l-a amendat cu suma de2 584,50 euro, scrie pressportal.de.

Conducea și fără permis

Parchetul din Traunstein (landul Bavaria) îl căuta, de asemenea, pe român pentru conducere auto fără permis. Tribunalul districtual din Laufen l-a amendat cu 7.000 de euro pentru această infracțiune.

ADVERTISEMENT

De asemenea, polițiștii federali l-au trimis pe român la un centru corecțional pentru că nu a putut plăti suma totală de 9.584,50 de euro.

La pachet cu alt infractor

Tot la 6 decembrie, un cetățean german de 38 de ani din Sofia (Bulgaria) a fost arestat pe aeroportul din Frankfurt pe Main. Poliția federală l-a arestat în avion, în urma unei anchete de localizare efectuate de procuratura din Erfurt și a unui mandat de arestare emis de procuratura din Mühlhausen pentru primire de bunuri furate.

ADVERTISEMENT

În iunie 2019, tribunalul districtual din Mühlhausen l-a condamnat pe bărbat la 488 de zile rămase din pedeapsa inițială totală de doi ani și două luni de închisoare. Ofițerii de poliție federală l-au dus pe bărbat la un centru corecțional.

Frankfurt, orașul periculos al Germaniei

În ceea ce privește indicele de siguranță, Frankfurt este un oraș sigur în general, la fel ca întreaga Germanie. Cu toate acestea, în comparație cu alte orașe germane, orașul este periculos.

ADVERTISEMENT

Infracțiunile violente nu sunt foarte frecvente, dar turiștii ar trebui să fie deosebit de vigilenți pe străzile aglomerate, în gări și în locurile publice pe timp de noapte.

Frankfurt este, de fapt, unul dintre orașele din Germania cu cea mai mare rată a criminalității. Cu toate acestea, cea mai mare parte a criminalității din oraș este concentrată în locuri foarte mici. Cea mai mare parte a orașului este securizată, iar hoții vizează în principal turiștii în anumite zone.

Hoții de buzunare acționează în cele mai aglomerate zone din Frankfurt. Deși riscul de a fi jefuit nu este foarte mare, turiștii ar trebui să facă tot posibilul pentru a-i împiedica pe hoți să le fure bunurile.

În zona Gării Centrale există mulți oameni fără adăpost, cerșetori și dependenți de droguri, care ar putea fi o pacoste pentru turiști, aceștia din urmă fiind sfătuiți să îi evite.

ADVERTISEMENT
Tags: