News

Puiu Popoviciu scapă de închisoare. Condamnarea la 7 ani și mandatele de arestare i-au fost anulate

Puiu Popoviciu scapă de închisoare. Afaceristul este liber și poate să revină în țară. Acesta a fost vizat în dosarul "Băneasa".
21.06.2023 | 13:58
Puiu Popoviciu scapa de inchisoare Condamnarea la 7 ani si mandatele de arestare iau fost anulate
Puiu Popoviciu scapă de închisoare. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri român Puiu Popoviciu a primit o veste surprinzătoare și îmbucurătoare astăzi, deoarece judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au anulat condamnarea la 7 ani și mandatele de arestare emise împotriva sa. Această decizie deschide drumul pentru întoarcerea afaceristului în România.

Puiu Popoviciu scapă de închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat hotărârea luată de Curtea de Apel București, prin care pedeapsa i-a fost suspendată. Această decizie a fost luată în urma unei cereri de revizuire depuse de Puiu Popoviciu, iar Curtea de Apel București a decis să rejudece procesul de la zero.

ADVERTISEMENT

Puiu Popoviciu a fost condamnat la șapte ani de închisoare în dosarul “Băneasa”. Afaceristul fiind acuzat că ar fi obținut fraudulos terenurile de la Băneasa, unde se află și cunoscutele companii IKEA și Ambasada SUA. Totuși, sentința dată de Curtea de Apel București a fost contestată de procurorii DNA, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația, confirmând astfel decizia de suspendare a pedepsei aplicate lui Puiu Popoviciu.

Afaceristul a fugit în Londra

Controversatul om de afaceri se află în prezent în Londra, dar datorită acestei sentințe, el poate reveni în România. Puiu Popoviciu fusese dat în urmărire internațională după ce a părăsit România în 2017 și a ajuns în Marea Britanie. Cu toate acestea, cererea de extrădare a fost respinsă de justiția din Regatul Unit în 2021.

ADVERTISEMENT

Această hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție deschide noi perspective pentru Puiu Popoviciu și ridică întrebări privind desfășurarea procesului și veridicitatea acuzațiilor care i-au fost aduse. Întoarcerea sa în țară va marca o nouă etapă în evoluția acestui caz de mare impact mediatic.

“Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 26 mai 2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, în dosarul nr. 8709/2/2022 (3897/2022), privind pe condamnatul Popoviciu Gabriel Aurel”, a fost decizia  instanței.

ADVERTISEMENT

Ce îl leagă pe Puiu Popovici de IKEA, Pizza Hut, KFC

Puiu Popoviciu a devenit un nume cunoscut în lumea afacerilor. După Revoluție, afacerile lui Puiu Popoviciu au cunoscut o creștere fulminantă. Băneasa Investment, Howard Johnson, Casa Doina, Alltrom, IKEA, Comaliment și Pizza Hut sunt doar câteva dintre firmele asociate cu numele său. După ce a emigrat în Statele Unite ale Americii și s-a stabilit în New Jersey, Popoviciu s-a întors rapid în țară și s-a implicat serios în sectorul afacerilor. În colaborare cu cumnatul său Nicolae Badea, fost acționar la Dinamo București, a fondat compania “ComputerLand”. Acesta a fost doar începutul lanțului său de afaceri.

Un alt succes notabil în palmaresul lui Puiu Popoviciu a fost franciza “Pizza Hut”, rețea de restaurante cu venituri de zeci de milioane de euro. Aceasta a fost lansată în 1994 și numără în prezent aproape 20 de restaurante în țară. Tot ca franciză, Popoviciu a adus pe piața locală, în 1997, lanțul de restaurante “Kentucky Fried Chicken” (KFC), care a înregistrat afaceri de peste 40 de milioane de euro în decurs de zece ani.

ADVERTISEMENT

Împreună cu partenerul său de afaceri Radu Dimofte, Puiu Popoviciu controlează cel mai important proiect imobiliar din București – mall-ul din Băneasa, precum și alte proiecte de birouri și rezidențiale din zonă. Valoarea totală a proiectului imobiliar “Băneasa” depășește 2 miliarde de euro. Pe lângă aceasta, Popoviciu deține clădiri și terenuri în diverse zone din București, cum ar fi Calea Victoriei, Dorobanți, Herăstrău și Big Berceni.

ADVERTISEMENT
Tags: