News

Ce au descoperit polițiștii de frontieră în bagajul unui american. Bărbatul avea un adevărat arsenal

Polițiștii de frontieră ai Aeroportului Cluj-Napoca au descoperit în geanta unui bărbat un adevărat arsenal. Individul venea din SUA.
02.11.2022 | 17:15
Ce au descoperit politistii de frontiera in bagajul unui american Barbatul avea un adevarat arsenal
Armament într-o geantă, pe Aeroportul Cluj. Foto: Poliția de Frontieră
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 152 de cartușe de calibru 22 mm și 38 mm erau ascunse într-un bagaj de cală, într-o geantă care aparținea unui bărbat cu dublă cetățenie româno-americană, sosit din SUA.

Geantă plină cu gloanțe pe Aeroportul Cluj

Poliția de Frontieră a transmis că, luni, 31 octombrie, în jurul orei 11:30, controlul de securitate efectuat asupra unui bagaj de cală a pus în alertă specialiștii antitero ai SRI.

ADVERTISEMENT

Totodată au fost alertați polițiștii de frontieră din cadrul PTF Aeroport Cluj-Napoca, alături de reprezentanți ai Direcției Generale a Vămilor, precum și ai societății de handeling sosit din direcția Frankfurt.

După cercetări amănunțite au fost descoperite 150 de cartușe de calibru 22 mm, ascunse printre haine, în trei cutii de carton, alături de cartușe calibru 38 mm, ascunse în mânerul genții.

ADVERTISEMENT

”În cadrul primelor verificări efectuate, s-a stabilit faptul că bagajul, care a ajuns din SUA pe Aeroportul din Cluj Napoca via Frankfurt, cu o zi întârziere, aparţine unui cetăţean din Cluj-Napoca, cu dublă cetăţenie româno-americană, care venea din Statele Unite ale Americii”, transmit autoritățile, conform News.ro.

Momentan nu se știe care erau intențiile bărbatului, însă cele 152 de cartușe au fost ridicate pentru cercetări de către poliţişti ai IPJ Cluj – Serviciul Arme, Explozibili, Substanţe Periculoase.

ADVERTISEMENT

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj va face cercetări suplimentare în acest caz, sub aspecul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. La finalizarea acestor cercetări vor fi luate măsurile legale care se impun.

Conform legii și datelor oficiale oferite de companiile aeriene, transportul armelor și munițiilor beneficiază de regim special.

ADVERTISEMENT

Mai exact, transportul armelor și munițiilor nu e acceptat în cabina de pasageri, însă pot fi transportate în bagajele de cală sau cargo, dacă sunt respectate anumite condiții. Printre acestea se menționează obligativitatea ca arma să fie descărcată, muniția să fie transportată separat de armă într-o cutie securizată, dar și ca armele de foc și muniția ”vor fi transportate în cutii sau containere din fibră de sticlă, plastic, lemn sau ambalaj dur autorizat etichetate corespunzător şi încuiate astfel încât să fie protejate împotriva şocurilor şi mişcărilor bruşte”.

ADVERTISEMENT