News

Ce au descoperit vameșii români ascuns într-un TIR. Nu le-a venit să creadă când au văzut ce transporta, de fapt, șoferul

Descoperire uimitoare a vameşilor români de la Bechet. Un şofer bulgar a încercat să-i convingă, dar aceştia au avut inspiraţia să-i inspecteze TIR-ul în amănunt
22.01.2023 | 17:27
Ce au descoperit vamesii romani ascuns intrun TIR Nu lea venit sa creada cand au vazut ce transporta de fapt soferul
TIR-ul era folosit pentru contrabandă cu ţigări
ADVERTISEMENT

Contrabandiştii încearcă cele mai inventive metode pentru a păcăli vigilenţa vameşilor, însă uneori nici cele mai ciudate născociri ale lor nu le scapă oamenilor legii. Este cazul unui transport care a intrat sâmbătă în România, din Bulgaria, şi care s-a dovedit a avea o încărcătură diferită faţă de cea din acte.

În loc de produse de igienă, şoferul bulgar transporta ţigări de contrabandă

Un TIR condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 de ani, s-a prezentat, sâmbătă, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, pentru a intra în România, dar vameşilor li s-a părut ceva suspect, deşi conform documentelor prezentate acesta transporta produse de igienă personală.

ADVERTISEMENT

“În urma efectuării controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul pentru marfă, în spatele paleților cu șervețele umede (metoda capac), mai multe baxuri ce conțineau 384.000 de pachete cu țigări, fără a avea aplicate marcaje fiscale.

Țigările, în valoare totală de peste 1.500.000 de euro (7.680.000 lei), cât și autocamionul au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor la sediul I.T.P.F. Giurgiu”, a transmis Poliția de Frontieră.

ADVERTISEMENT

În cauză, se fac cercetări faţă de cetăţeanul bulgar, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru încălcarea prevederilor Codului Vamal.

O situaţie identică s-a petrecut în urmă cu mai puţin de două luni, în Mehedinţi, unde un şofer bulgar de 47 de ani a fost prins încercând să intre în ţară cu ţigări de contrabandă în valoare, de asemenea, de 1,5 milioane euro. Acesta avea ascunse în TIR nu mai puţin de 555.000 de pachete de ţigări netimbrate.

ADVERTISEMENT

După câtzeva zile, poliţiştii de frontieră din Dolj au descoperit 8,4 milioane de ţigarete fără marcaje fiscale, în valoare de peste 1.400.000 de euro, într-o remorcă frigorifică, oprită pe partea carosabilă în localitatea Seaca de Câmp.

De asemenea, la sfârşitul lunii decembrie, poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au descoperit într-un autocamion care figura în documente că fiind încărcat cu portocale, peste 480.000 de pachete cu ţigări în valoare de peste 10 milioane lei.

ADVERTISEMENT

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, portocale pe ruta Bulgaria-Ungaria.

Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Codul rutier: Obligații pentru conducătorii auto care tractează alte vehicule
Codul rutier: Obligații pentru conducătorii auto care tractează alte vehicule
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion