News

Şefa de post din Bârsana a furat ţigări de contrabandă chiar din sediul poliţiei. Ca să-şi ascundă faptele a umplut mii de pachete cu rumeguş

O poliţistă din Maramureş a fost reţinută după ce a recurs la tactici specifice infractorilor. A furat ţigări de contrabandă confiscate de colegii ei şi le-a vândut pe piaţa neagră
21.01.2023 | 16:30
Sefa de post din Barsana a furat tigari de contrabanda chiar din sediul politiei Ca sasi ascunda faptele a umplut mii de pachete cu rumegus
Şefa de post din Bârsana a fost reţinută pentru contrabandă cu ţigări
ADVERTISEMENT

Traficul de ţigări de la graniţa de nord a României este ispititor chiar şi pentru unii oameni ai legii. Şefa de post din Bârsana, Maramureş, a decis să profite de pe urma baxurilor capturate şi a jucat ea însuşi rolul distribuitorului de ţigări ilegale pe piaţa neagră.

Valoarea ţigărilor puse pe piaţă de poliţistă este de 11.000 de euro

Şefa de post din Bârsana a fost reţinută vineri, sub acuzaţiile de delapidare şi contrabandă. Procurorii au luat această măsură după ce au constatat că femeia, ajutată de doi complici, a umplut cu rumeguş peste 4.000 de pachete de ţigări, iar ţigaretele le-a sustras şi le-a pus în vânzare.

ADVERTISEMENT

Pe piața neagră valoarea țigărilor se ridică la 11.000 de euro.

Ţigările fuseseră descoperite în data de 26 noiembrie, într-un imobil nelocuit din Bârsana. Erau 5.568 de pachete, de proveniență Duty Free și Republica Moldova, produse accizabile care nu au fost supuse controlului vamal.

S-a procedat la depozitarea acestora la sediul Postului de Poliţie Bârsana, iar pe 5 decembrie, la predarea către Poliţia Municipiului Sighetu Marmaţiei s-au constatat diferenţe de ambalare a pachetelor faţă de momentul când au fost ridicate de la faţa locului.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, un număr de 4.081 pachete (din cele 5.568 pachete ridicate) conţineau rumeguş.

S-a constatat că pachetele de ţigări au fost înlocuite în perioada în care acestea s-au aflat depozitate la sediul Postului de Poliţie Bârsana, au fost demarate cercetări, iar într-o primă fază s-a dispus urmărirea penală faţă de un număr de şase suspecţi.

ADVERTISEMENT

Ulterior, prin ordonanţele din data de 20 ianuarie 2022, trei dintre aceştia au fost reţinuţi, între ei şi şefa de post din Bârsana.

“Pe măsură ce costul vieții crește, viciile și tentațiile devin din ce în ce mai tentante și mai pasibile să fie aplicate de către polițiști. Din păcate, salariul unui polițist nu acoperă costul vieții”, a declarat, citat de Antena 3, Andrei Pop, preşedinte Sindicatul Europol Maramureş.

ADVERTISEMENT