News

Ce au făcut mai mulți turiști pe Transfăgărășan. Gestul ar fi putut să-i coste viața

Mai mulți turiști aflați în acest weekend pe Transfăgărășan au dat dovadă de o inconștiență inexplicabilă. Gestul care ar fi putut să-i coste viața.
09.09.2023 | 21:08
Ce au facut mai multi turisti pe Transfagarasan Gestul ar fi putut sai coste viata
Inconștiență din partea unor turiști pe Transfăgărășan. Gestul ar fi putut să-i coste viața. Sursa foto: capturi ȘtirileProTV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fără să țină cont de riscurile la care se expun, mai mulți turiști aflați pe Transfăgărășan au dat dovadă de o iresponsabilitate care le putea pune în pericol integritatea fizică.

Inconștiență din partea unor turiști pe Transfăgărășan. Gestul ar fi putut să-i coste viața

În ultimele săptămâni, pe rețelele de socializare au apărut o multitudine de imagini cu urși filmați foarte aproape de mașinile turiștilor. În multe cazuri, din dorința de a-i poza, oamenii au riscat foarte mult și s-au apropiat de aceste fiare.

ADVERTISEMENT

Din păcate, astfel de imagini continuă să apară în spațiul public. În acest weekend, noi scene de inconștiență și nepăsare au fost surprinse în zona montană. Pe Transfăgărășan, mai mulți turiști s-au apropiat la mică distanță de o ursoaică și de puii ei. Totul pentru a le face niște poze.

Imaginile de sâmbătă demonstrează cu câtă indiferență tratează unii pericolul la care se expun. Turiștii se pot vedea la doar câțiva metri de o ursoaică cu doi pui. Ei nu realizează că, într-o clipă, aceste fiare, cu un înalt instinct de atac, i-ar putea sfâșia.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că sunt la curent cu astfel de cazuri, de la începutul anului până acum, autoritățile din țara noastră par a trece cu vederea situația. Ele nu au dat nici măcar o singură amendă.

Presa locală notează că o hotărâre de consiliu local a comunei Arefu (județul Argeș) prevede amenzi între 500 și 2.000 de lei pentru cei care se apropie la mai puțin de 20 de metri de urși, pentru a-i hrăni sau fotografia. Cu toate acestea, nimeni n-a fost amendat până acum, deși au fost semnalate nenumărate cazuri, notează Telegrama.ro.

ADVERTISEMENT

Inconștiență uriașă luna trecută. O mamă și-a dus copilul să hrănească un urs

În urmă cu mai puțin de o lună, pe 18 august, alte imagini șocante au fost filmate de un turist aflat în tranzit pe Transfăgărăşan. Acesta a surprins o mamă şi un copil de circa 11-12 ani care s-au apropiat la mică distanţă de un urs, oferindu-i mâncare.

Cei doi au fost la un pas de o tragedie. Asta pentru că, la un moment dat, animalul a dat să-i atace. Imaginile au fost postate pe YouTube, iar internauții au criticat-o dur pe femeie.

ADVERTISEMENT

Pe filmare se vede cum cei doi se apropie de animal, la doar un metru. Dintr-o dată, ursul se ridică din poziția șezând și se îndreaptă spre cei doi. Aceștia din urmă se retrag în grabă, în ultima clipă.

ADVERTISEMENT