News

Ce avere fabuloasă are Gheorghe Falcă! Europarlamentarul și-a luat apartament în Bruxelles

Fost primar al Aradului, actualmente europarlamentar, Gheorghe Falcă declară o situație financiară mai mult decât prosperă. La 56 de ani, politicianul și-a luat de curând un apartament în capitala Belgiei.
28.09.2021 | 11:49
Ce avere fabuloasă are Gheorghe Falcă! Europarlamentarul și-a luat apartament în Bruxelles
Ce avere fabuloasă are Gheorghe Falcă! Europarlamentarul și-a luat apartament în Bruxelles
ADVERTISEMENT

Din 2004 până în 2019, Gheorghe Falcă (56 de ani) a fost primar al Aradului, după care a devenit europarlamentar din partea PNL. Personaj important în lumea politică autohtonă, Gheorghe Falcă are și o avere de invidiat.

La capitolul terenuri, Falcă tocmai a raportat în ultima declarație de avere achiziția unui teren de 1400 metri pătrați, într-o localitate din județul Arad, teren dobândit printr-un contract de donație.

Portofoliul imobiliar al europarlamentarului cuprinde casa din Arad (2005) – 169 metri pătrați construiți și 234 metri pătrați teren aferent – un apartament de 206 metri pătrați deținut în Arad, dar și un apartament achiziționat în 2021 în Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Falcă și-a luat recent un apartament de 256.500 euro în Bruxelles

Pentru apartamentul de 90 de metri pătrați din capitala Belgiei, Gheorghe Falcă a făcut un credit ipotecar în acest an, la o bancă din Belgia, în valoare de 256.500 euro. Creditul are scadența în 2029.

În conturi bancare, fostul primar al Aradului a declarat circa 400.000 lei și 45.000 euro. Împreună cu soția, Gheorghe Falcă deține circa 260.000 lei în acțiuni la diverse companii, politicianul împrumutând și două persoane cu un total de 220.000 lei, bani pe care i-a primit înapoi recent.

ADVERTISEMENT

Falcă a trecut în declarația de avere și o colecție de bijuterii de 31.000 euro, acumulată în perioada 1979-2016. La nivel salarial, Falcă primește anual, pentru activitatea în Parlamentul European, suma de 83.860 euro, adică aproximativ 7000 euro pe lună.

Venituri fabuloase de la Parlamentul European pentru Falcă

Europarlamentarul mai primește anual o indemnizație de 9466 lei de la Asociația Municipiilor din România, dar și 19584 lei pentru jobul de lector la Universitatea Vasile Goldiș din Arad. Din diurnă, cheltuieli transport și alte indemnizații, Falcă mai încasează anual suma de circa 135.000 lei de la Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

Soția lui Falcă, Ela, încasează anual 34.020 lei ca director arhitect în cadrul unei firme de profil, dar și 61.986 lei de pe urma închirierii unei locuințe în Arad. Tot recent, partenera de viață a lui Falcă a mai primit 52.000 lei pe post de dividende.

Gheorghe Falcă a învins cancerul acum doi ani

Acum doi ani, Gheorghe Falcă a fost diagnosticat cu cancer, fiind operat cu succes. ”Fiecare zi, fiecare oră și fiecare clipă câștigată în lupta cu cancerul înseamnă tot atâtea șanse și speranțe de vindecare. Cu cât diagnosticul e pus mai devreme, cu atât mai repede începe bătălia pentru a rămâne împreună cu cei dragi”, amintea Falcă.

ADVERTISEMENT

”Ei, copiii noștri, familia, prietenii, ne țin în viață și ne redau puterile prin speranța și rugăciunile lor. Am înțeles asta în aprilie 2019, când am fost diagnosticat, iar apoi operat de cancer”, nota Falcă despre experiența traumatizantă trăită.

”Am avut un moment în care mi-am luat la revedere de la familie, i-am spus soției să-i transmită fiicei noastre că o iubesc, le-am făcut cu mâna și am leșinat…”, a mărturisit fostul primar al Aradului despre momentele de cumpănă traversate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri