Life

Ce avere impresionantă are Iulian Stanciu. Fondatorul Emag a renunţat la facultate în anul 4

Iulian Stanciu a reușit să adune o avere impresionantă. Emag a ajuns să fie una dintre cele mai mari companii de vânzări online din România.
13.01.2023 | 10:35
Ce avere impresionanta are Iulian Stanciu Fondatorul Emag a renuntat la facultate in anul 4
Ce avere are Iulian Stanciu, CEO-ul Emag. Sursă foto: captură video
ADVERTISEMENT

Cine este însă Iulian Stanciu și cum a reușit o astfel de performanță? Averea sa are câteva zerouri bune.

Ce avere are Iulian Stanciu, CEO-ul Emag

Povestea Emag a început în 2001, fiind înființat de Radu Apostolescu, Dan Teodosescu și Bogdan Vlad. Prima oară era un magazin online de sisteme de calcul, însă ulterior lucrurile s-au schimbat.

ADVERTISEMENT

În 2009, 51 % din acțiunile Emag au fost cumpărate de Asesoft Distribution, iar atunci, director general al Emag a devenit Iulian Stanciu, care în prezent este unul dintre cei mai bogați oameni din România.

Conform topului realizat de Forbes, Iulian Stanciu este al patrulea cel mai bogat român din domeniul tehnologiei. Averea sa este estimată la 410 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Are mai mulți bani chiar și decât patronul RCS-RDS, Zoltan Teszari, care are o avere estimată la 390 de milioane de euro, conform datelor centralizate de Forbes din acest domeniu.

Deși acum se bucură de un succes imens însă, Iulian Stanciu nu poate să spună că totul se datorează studiilor. Într-un interviu acordat în urmă cu aproape doi ani, pentru Vitalie Cojocari, directorul general al Emag vorbea despre parcursul lui profesional, dar și despre educația din România.

ADVERTISEMENT

Iulian Stanciu, despre sistemul educațional din România

El a dezvăluit atunci că a renunțat la facultate în anul 4, însă nu i-a părut rău deloc. Mai mult de atât, ar fi dispus să își reia și studiile în anii următori, însă ar alege o universitate din Statele Unite, având în vedere sistemul educațional din România.

”La oraș mai există o educație, fie că se face la școală sau cu pregătiri în paralel, pentru că părinții sunt conștienți de nevoia copiilor de a avea o educație și investesc în asta (…).

ADVERTISEMENT

Lucrul ăsta nu se întâmplă la țară, la țară este un dezastru. 30% dintre cei care intră în clasa întâi abandonează până la clasa a opta, iar din cei care ajung la clasa a 8-a, doar 70 % iau examenul și merg la liceu. Asta înseamnă că mai mult de jumătate dintre copiii de la țară sunt analfabeți funcționali”, spunea CEO-ul Emag, despre sistemul de educație din țara noastră.

Ce satisfacție i-au adus banii lui Iulian Stanciu? CEO-ul Emag, una dintre cele mai accesate platforme de e-commerce din România, spune că niciodată nu a ținut banii în bancă și că mereu i-a folosit, fie pentru a-i ajuta pe ceilalți, fie pentru investiții, fie pentru el.

A avut parte de nenumărate activități și a trăit fel de fel de momente după ce și-a satisfăcut nevoile de bază precum, casă sau mașină și nu regretă nicio alegere făcută până acum.

”Banii nu trebuie să îi arăți, ci trebuie să îi folosești pentru a-i ajuta pe ceilalți sau pentru a-i investi”, a mai spus el în interviul acordat acum ceva timp.

ADVERTISEMENT
Tags: