Life

Ce ce întâmplă atunci când câinele scoate capul pe geam în mașină. Titi Aur a explicat greșeala pe care o fac mulți români

Ce se poate întâmpla atunci când câinele scoate capul pe geam în mașină. Titi Aur a spus care e greșeala pe care mulți români o fac.
15.04.2024 | 17:53
Ce ce intampla atunci cand cainele scoate capul pe geam in masina Titi Aur a explicat greseala pe care o fac multi romani
Titi Aur a spus ce se întâmplă atunci când câinele scoate capul pe geam în mașină. Sursa foto: Facebook, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Titi Aur a explicat ce se poate întâmpla atunci când câinele scoate capul pe geam în mașină. Este o greșeală pe care o fac mulți români, deoarece animalul de companie poate avea de suferit.

Titi Aur a explicat ce se întâmplă atunci când câinele scoate capul pe geam în mașină. Greșeala pe care mulți români o fac

Multe persoane iau câinele cu ele atunci când merg undeva cu mașina și lasă patrupedul să scoată capul pe geam, însă Titi Aur a explicat de ce acest obicei este unul greșit.

ADVERTISEMENT

Specialistul în conducere defensivă și siguranță rutieră a abordat acest subiect în cadrul unei emisiuni. Titi Aur a spus că este important ca oamenii să-și pună centura de siguranță. Există, de asemenea, o centură specială pentru animalele de companie.

Dacă este folosită, câinele nu va fi aruncat din autoturism, în cazul unui impact. Din păcate, mulți români țin animalul pe scaunul din față și nici nu utilizează o astfel de centură special concepută.

ADVERTISEMENT

“Dacă e pusă centura pe sub. Dar dacă o pui pe deasupra și le legi (n.r. nu ar trebui să se întâmple). Acum poate exagerăm un pic, dar ideal ar fi ca măcar oamenii să își pună centura.

Mai există, de asemenea, acea centură pentru animalele de companie, cu acea lesă care se termină scurt cu un suport de prins în centură și când pui câinele în spate, mai ales dacă e un pic mai mare, îi pui acea lesă care îl ține practic acolo și nu poate pleca prin mașină în caz de impact.

ADVERTISEMENT

Poate e prea mult … Dacă îi spunem românului să își lege și câinele cu centura, chiar o să spună că am înnebunit“, a zis Titi Aur în cadrul emisiunii “DC Conducem”, de la DCNews.

În plus, atunci când scoate capul pe geam, animalul de companie poate face otită. Chiar dacă un câine este fericit să vadă ce este pe drum, nu este deloc recomandat să scoată capul afară în timpul mersului.

ADVERTISEMENT

“Și cu capul afară! Când ține capul afară, câinele face otită. Chiar nu glumesc! Este chiar o recomandare. Nu-l lăsați cu capul afară, câinele face otită foarte repede. El se bucură, dar pe urmă suferă”, a mai spus specialistul.

ADVERTISEMENT