Life

Cum să scapi de kilogramele în plus fără prea mult efort. Vitamina care te ajută să slăbești

Vitamina care te ajută să scapi de kilogramele în plus. Ce trebuie să știi înainte de a începe să o introduci în meniul tău.
28.04.2024 | 21:03
Cum sa scapi de kilogramele in plus fara prea mult efort Vitamina care te ajuta sa slabesti
Vitamina care te ajută să scapi de kilogramele în plus. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Sezonul estival vine pentru multă lume la pachet cu dorința de a arăta foarte bine. Cei care vor să topească kilogramele în plus în timp record, trebuie să știe că aliatul lor de nădejde este una dintre cele mai cunoscute vitamine.

Vitamina D te ajută să slăbești mult mai repede în sezonul cald

Din ce în ce mai multe persoane vor să își schimbe stilul de viață pentru a avea un organism sănătos și pentru a arăta mai bine. De cele mai multe ori, persoanele care vor să topească kilogramele în plus apelează la diete drastice care nu oferă rezultatele așteptate.

ADVERTISEMENT

Ei bine, dacă ești dispus să faci o schimbare în viața ta, trebuie să știi că poți scăpa de câteva kilograme fără să depui prea mult efort. Ajutorul tău pentru atingerea acestui obiectiv este o vitamină foarte cunoscută.

Studiile realizate de specialiști în ultima vreme au arătat că există o corelație puternică între vitamina D și dorința de a slăbi. Cu alte cuvinte, în sezonul cald, îți va fi mult mai ușor să slăbești.

ADVERTISEMENT

Potrivit antena3.ro, nutriționistul Oana Valah a declarat că vitamina D, luată ca și supliment, ajută la diminuarea poftei de mâncare. Mai exact, cu cât vei simți mai rar dorința de a mânca, cu atât vei ține mai la distanță kilogramele în plus.

”Adevărul este că Vitamina D are foarte multe implicații în procesele organismului. Reglează anumiți hormoni, ajută în procesul de digestie, dar nu aș putea spune că doar Vitamina D. Dacă luăm ca și supliment, vom slăbi. Într-adevăr, vom ține sub control hormonii foamei.”, a declarat nutriționistul potrivit sursei menționate.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știi înainte de a introduce vitamina D în regimul alimentar

De cele mai multe ori, nevoia de a mânca mult și des este cauzată de lipsa serotoninei. Vitamina D reglează nivelul de serotonină din organism, ceea ce înseamnă că nu vei mai simți nevoia de a-ți satisface anumite pofte.

Nutriționistul Oana Valah a mai declarat că vitamina D este eficientă în procesul de slăbire, inclusiv în cazul persoanelor care suferă de sindromul ovarelor polichistice sau au probleme cu tiroida. De obicei, lor le este foarte greu să slăbească, chiar dacă depun eforturi.

ADVERTISEMENT

”Ține sub control hormonii care au legătură cu ovarele polichistice, de exemplu. Dacă avem un deficit de Vitamina D și avem această afecțiune. Atunci, slăbitul este mai încetinit.”, a mai spus Oana Valah.

Înainte de a începe să administrați vitamina D pe post de supliment, este necesar să vă faceți un test pentru a vedea dacă aveți sau nu deficit. Testul se poate efectua acasă și este similar cu cel pentru glicemie. În funcție de el, puteți determina dacă aveți sau nu nevoie de vitamina D și dacă da, în ce doze.

De reținut este faptul că nicio persoană nu asimilează cantitatea necesară de vitamina D dacă se expune îndelungat la soare. Din contră, expunerea între anumite intervale orare, mai ales fără cremă de protecție solară face mai mult rău, decât bine.

De asemenea, pentru a topi kilogramele în plus nu este suficientă doar vitamina D. Înainte de adoptarea oricărei diete, este recomandată consultarea unui medic specialist.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în...
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut...
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Pleacă de la PRO TV după 30 de ani! A făcut-o când nimeni...
Pleacă de la PRO TV după 30 de ani! A făcut-o când nimeni nu se aștepta
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie