Life

Ce conțin, de fapt, conservele de tomate din magazine. Atenție mare la detaliul acesta de pe etichetă

Ce conțin conservele de tomate din magazine, în realitate. După o analiză a specialiștilor, s-au descoperit lucruri îngrijorătoare.
24.02.2023 | 17:25
Ce contin de fapt conservele de tomate din magazine Atentie mare la detaliul acesta de pe eticheta
Ce conțin, de fapt, conservele de tomate din magazine. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce conțin conservele de tomate din magazine și pe care le cumpără mulți oameni. Este un detaliu pe etichetă care poate face diferența între un produs bun și unul dăunător.

Ce conțin conservele de tomate din magazine

Experții Asociației Pro Consumatori (APC) au analizat multe dintre brandurile puse la dispoziție pe piață, iar vestea a fost una șocantă: nu multe sunt și sigure pentru consum, în sensul în care conțin unele substanțe nocive pentru organismul uman.

ADVERTISEMENT

Mai precis, asociația amintită mai sus a analizat nu mai puțin de 71 de sortimente de tomate la conservă și s-a descoperit că în mai mult de jumătate din cazuri, acestea conțin un aditiv alimentar periculos.

Este vobra despre acidul citric, E 330, care este folosit ca acidifiant, după cum sugerează și numele acestuia. Compus chimic nu are culoare și aparține clasei de acizi carboxidici.

ADVERTISEMENT

Acesta nu este deloc un prieten al sănătății și poate provoca dureri de burtă și poate avea un efect negativ pentru smalțul dinților. Produsele în care s-a găsit acest compus chimic sunt roşii tăiate cuburi, roşii tocate, tomate decojite, roşii pasate și pulpă de roşii.

Este compus chimic este foarte periculos în special pentru cei care au afecțiuni cardiovasculare sau renale, afecțiuni ale aparatului digestiv și diaree.

ADVERTISEMENT

Ce substanțe nocive au mai fost descoperite

Specialiștii au mai descoperit și că 11% dintre produsele analizate disponibile în supermarketuri există sarea iodată și ferocianura de potasiu – E536 -, un agent antiaglomerant.

Aceasta din urmă este potențial periculoasă pentru consum, deoarece supusă la temperaturi mari, de peste 100 de grade Celsius, se descompune în cianură de potasiu și clorură de fier.

ADVERTISEMENT

Efectele acestor două substanțe sunt unele foarte rele pentru sănătatea consumatorilor, pentru că după ingerarea acestor este redus transportul de oxigen către sânge și pot exista dificultăți în respirație, dureri de cap și amețeli.

Desigur, sunt și produse care nu conțin asemenea agenți nocivi, dar singura modalitate prin care putem afla este dacă citim eticheta la raft.

ADVERTISEMENT
Tags: