Life

Ce conține, de fapt, cubul vegeta cu gust de găină de la Maggi cumpărat din supermarket. Sute de mii de români îl preferă și îl folosesc în ciorbă

Tu știi ce conține cubul vegeta cu gust de găină de la Maggi cumpărat din supermarket? E folosit de sute de români în ciorbă, dar puțin citesc eticheta.
30.03.2024 | 18:00
Ce contine de fapt cubul vegeta cu gust de gaina de la Maggi cumparat din supermarket Sute de mii de romani il prefera si il folosesc in ciorba
Ce conține, de fapt, cubul vegeta cu gust de găină de la Maggi cumpărat din supermarket. Sursă foto: Pinterest, Maggi.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce conține, de fapt, cubul vegeta cu gust de găină de la Maggi cumpărat din supermarket? Dă un gust aparte mâncărurilor noastre, însă puțini sunt cei care citesc eticheta înainte să îl folosească.

Ce conține, de fapt, cubul vegeta cu gust de găină de la Maggi cumpărat din supermarket

Există o mulțime de rețete care pot să devină mai delicioase adăugând condimentele potrivite. Iar cele mai multe gospodine se bazează pe cele de tip vegeta, care de altfel oferă o aromă aparte.

ADVERTISEMENT

De ceva timp însă, au apărut și celebrele cuburi magice. Ce conțin, de fapt, acestea? Sunt o alegere sănătoasă? Cât de multă sare au și ce ingrediente sunt folosite pentru producția lor?

E mult mai simplu să adăugăm un cub magic în rețetele noastre decât să folosim o mulțime de condimente. Înainte de toate însă, este bine să știm ce conține acesta. Mulți s-ar putea să rămână surprinși.

ADVERTISEMENT

Având în vedere culoarea și textura sa, poate te așteptai să fie vorba și despre niște legume deshidratate. Adevărul este însă cu totul altul. Ce conține, de fapt, cubul vegeta cu gust de găină de la Maggi cumpărat din supermarket?

Ce scrie, de fapt, pe etichetă

Primul ingredient de pe listă este sarea iodată. Cubul magic de la Maggi mai conține și grăsime de palmier, dar și potențiatori de aromă. La acestea se mai adaugă, zahăr, ulei, arome, carne de găină pudră, dar și amidon de porumb. Iar lista poate continua.

ADVERTISEMENT

„Ingrediente: sare iodata, maltodextrina, grasime de palmier (grasime de palmier, antioxidant extracte de rozmarin), potentiatori de aroma (monoglutamat de sodiu, 5′-ribonucleotide disotice), amidon de porumb, dextroza, zahar, ulei de floarea soarelui, arome, turmetric, carne de gaina pudra (carne de gaina 0,13%, sare iodata, antioxidant extracte de rozmarin), frunze de patrunjel deshidratate 0,1%”, aflăm de pe site-ul oficial al celor de la Maggi.

Acum că am aflat ce conține cubul vegeta cu gust de căina de la Maggi, este bine să știm și alte detalii interesante. În primul rând 10 de grame de produs conțin nu mai puțin de 49,23 de grame de sare.

ADVERTISEMENT

Totodată, în aceeași cantitate se regăsesc 11,7 grame de grăsimi, dar și 4,5 grame de proteină. Cubul magic de la Maggi mai are și 31,5 grame de glucide la o cantitate de 100 de grame.

ADVERTISEMENT