Acesta este condimentul pe care e bine să îl pui în mâncare dacă vrei să slăbești. Nu doar că el contribuie la arderea grăsimilor, dar e bogat în antioxidanți și face minuni pentru organism. Gustul lui nu este însă pentru oricine.
Există o mulțime de condimente care fac minuni pentru organismul nostru și nu numai. Chiar dacă unele pot avea un gust fie prea aromat, fie prea picant pentru noi, beneficiile întrec orice așteptare.
Condimentul pe care e bine să îl pui în mâncare dacă vrei să slăbești este piperul negru. Pentru unii poate să fie destul de iute, poate chiar prea aromat, însă e bine să știm și ce efecte are asupra organismului.
Când e adăugat în mâncare, piperul negru stimulează arderea grăsimilor. Astfel, dacă vrei să slăbești, poți să îl pui în mâncare fără griji. Avantajul este că poate fi adăugat în numeroase preparate banale, de la omleta de dimineață până la fripturi, orez și nu numai.
Ce alte beneficii mai are piperul negru? El este bogat în antioxidanți și de asemenea încetinește îmbătrânirea prematură a pielii. Totodată, el conține un compus activ numit piperină.
Este important să știm că o dietă care are mai mulți compuși antioxidanți previne efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Iar acest lucru a fost confirmat și de studiile realizate de-a lungul timpului.
De ce să mai adaugi în mâncare piper negru? Pe lângă faptul că te ajută să slăbești, acest condiment banal are proprietăți antiinflamatorii. Asta înseamnă că reduce umflăturile articulare.
Totodată, consumat regulat, piperul îmbunătățește funcția creierului. Cercetătorii au folosit piper în studiile de laborator și au aflat că acest condiment banal poate influența pozitiv funcția creierului în boli precum Parkinson sau Alzheimer.
Un alt beneficiu pe care îl are piperul, dincolo de faptul că te ajută să slăbești, este faptul că poate scădea nivelul colesterolului. Iar un nivel crescut de colesterol poate duce la apariția bolilor la inimă. Astfel, îl putem adăuga fără griji în dieta noastră.