Life

Este mierea aliment de post? Răspunsul preoţilor

După ce au apărut tot felul de discuții despre miere și dacă aceasta este sau nu de post, un preot a dat răspunsul clar.
15.11.2022 | 07:41
Este mierea aliment de post Raspunsul preotilor
Este mierea aliment de post? Răspunsul preoţilor. foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Este mierea alimente de post? Un preot a dat răspunsul clar, după ce s-au iscat tot felul de discuții care susțineau că aceasta este „de dulce” și nu poate fi consumată în post.

Este mierea aliment de post? Răspunsul preoţilor la această întrebare

Răspunsul părintelui la întrebarea unei enoriașe care nu mai știa ce să creadă a fost clar, mierea a fost de post dintotdeauna și așa va rămâne, dar este decizia fiecăruia ce fel de post vrea să țină și cât de aspru.

ADVERTISEMENT

Preotul a mai spus că nimeni din mediul bisericesc nu crede că mierea este interzisă în post, mai ales în contextul în care astăzi este Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului, dar a spus că probabil există și persoane care cred că mierea nu ar trebui să aibă loc în post.

„Mierea este un aliment de post. De când mă știu și în orice context pe care mi-l pot aminti, mierea am perceput-o ca fiind de post. 

ADVERTISEMENT

Eu nu am întâlnit la nimeni (încă) în mediul bisericesc (între preoții de mir sau monahi, între mireni etc.) ideea că mierea ar fi de frupt (de dulce). Sigur, nu exclud ca unii sau alții să aibă această opinie”, a spus preotul, conform doxologia.ro.

Când poate fi considerată mierea de dulce

Chiar și așa, duhovnicul Andrei Atudori a spus că viziunea fiecăruia asupra postului poate „schimba” statusul mierii din aliment de post într-unul de dulce.

ADVERTISEMENT

Totul pentru că Postul Crăciunului ar fi îndulcit cu acest aliment, iar scopul său nu este să ne facem viața mai ușoară, ci să ne curățim de tot ce este negativ, de la mâncare, la gânduri.

„Da, putem discuta despre aspectul duhovnicesc al lucrurilor.

În sensul că cineva se poate întreba cât de „post” este cu adevărat postul „îndulcit” cu miere sau dacă mierea este potrivită pentru a fi consumată în post de cel care dorește să postească mai aspru. Acestea sunt cu totul alte discuții!”, a mai transmis preotul.

ADVERTISEMENT