Life

Ce conține pateul de pasăre. Ce mănâncă, de fapt, românii

Ce conține, de fapt, pateul de pasăre care se comercialiează la noi în țară. Specialiștii de la Protecția Consumatorului au analizat mai multe branduri.
12.01.2023 | 18:45
Ce contine pateul de pasare Ce mananca de fapt romanii
Ce conține, de fapt, pateul de pasăre Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce conține, de fapt, pateul de pasăre din comerț. Unele dintre aceste produse nici măcar nu au carnea de pasare ca ingredient principal!

Ce conține, de fapt, pateul de pasăre

Pateul din comerț  este un produs căutat pe piață, iar acum inspectorii sanitari au vrut să analizeze ce conține acesta, de fapt, iar rezultatele nu au fost deloc unele îmbucurătoare pentru consumatori.

ADVERTISEMENT

Ficatul de pasăre este doar într-o proporție mică în pateurile din comerț, proporția lui fiind de 15-45% din produsul final, conform unei analize a InfoCons.

Au fost studiate 37 de pateuri de pasăre din comerț și s-a stabilit faptul că acestea conțin multe E-uri, iar câteva dintre produsele de pe piață au ca ingredient principal apa, și în niciun caz ficatul sau carnea de pasăre.

ADVERTISEMENT

Mai precis, conform analizei citate, ingredientul principal pentru 56% dintre tipurile de pateu analizate era ficatul, pentru aproape jumătate era apa și mai există și o categorie de patru care avea un alt tip de carne ca prim ingredient, deși pateul era comercializat ca fiind de pasăre:

56.76% au în compoziție prim ingredient ficatul de pasăre;
40.54% au în compoziție prim ingredient apa;
2.70% au în compoziție prim ingredient alt tip de carne.

ADVERTISEMENT

Pateul de pasăre, plin de E-uri

De asemenea, ceea ce s-a mai descoperit la această analiză este faptul că pateul de pasăre din comerț are multe E-uri, adică aditivi alimentari nesănătoși: 64.86% din produse au în compoziție asemenea substanțe.

Cea mai mare cantitate de E-uri pe care o conține pateul din comerț este de 9, fiind 2,7% din produsele analizate care au fost descoperite de specialiștii pentru protecția consumatorilor.

ADVERTISEMENT

Dar vestea bună este că un mare procent din brandurile analizate care produc pateu de pasăre nu au deloc E-uri în compoziție, fiind vorba despre peste 35% din cele verificate.

-2.70% din produse au în compoziție 9 E-uri;
-8.11% din produse au în compoziție 6 E-uri;
-5.40% din produse au în compoziție 5 E-uri;
-2.70% din produse au în compoziție 4 E-uri;
-21.62 din produse au în compoziție 2 E-uri;
-24.32% din produse au în compoziție 1 aditiv;
-35.13% din produse nu au în compoziție E-uri;

ADVERTISEMENT