News

Ce conține formularul despre vaccinare pe care părinții trebuie să îl completeze la începutul școlii. Anunțul ministrului Cîmpeanu

Formularul despre vaccinarea copiilor trebuie completat în prima zi de școală.
31.08.2021 | 10:56
Ce contine formularul despre vaccinare pe care parintii trebuie sa il completeze la inceputul scolii Anuntul ministrului Cimpeanu
Ce conține formularul despre vaccinare pe care părinții trebuie să îl completeze
ADVERTISEMENT

Ministrul educației a precizat că părinții vor trebui să completeze un document referitor la vaccinarea elevilor, atunci când va începe școala.

Formularul pe care părinții trebuie să îl completeze pe 13 septembrie

Acest formular este despre vaccinarea copiilor, iar în el, părinții trebuie să precizeze dacă sunt de acord să își imunizeze copiii sau nu. El trebuie completat chiar în ziua în care începe școala, adică pe 13 septembrie.

ADVERTISEMENT

Astfel, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că formularul va avea trei rubrici, iar părinții trebuie să aleagă doar una dintre ele. Ei trebuie să selecteze varianta pro vaccinare, contra vaccinării, dar există și o secțiune pentru cei indeciși.

Ministrul educației a mai anunțat și că în fiecare școală va exista un reprezentat care să faciliteze legătură dintre Direcția de Sănătate Publică și părinți, dar și pentru a le oferi lămuriri părinților în privința vaccinului.

ADVERTISEMENT

Se vor organiza echipe mobile de vaccinare în școli, a anunțat ministrul

În cazul în care răspunsurile la acest formular vor fi în mare parte pozitive, atunci este luată în calcul decizia de a se organiza echipe mobile de vaccinare în școli.

Acest lucru se va întâmpla doar dacă este vorba despre cel puțin 50 de răspunsuri pozitive în ceea ce privește vaccinarea.

ADVERTISEMENT

Ministrul a precizat că Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră, este dispus să trimită aceste echipe mobile care să îi imunizeze împotriva coronavirusului pe minori.

„La nivelul fiecărei şcoli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare, pentru a putea să îşi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive.

ADVERTISEMENT

Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli”, a transmis ministrul.

Ministrul a mai transmis și faptul că 185.000 de persoane care lucrează în domeniul educației s-au vaccinat împotriva coronavirusului, dar datele exacte despre numărul lor vor fi centralizate și anunțate pe data de 8 septembrie.

ADVERTISEMENT