Life

Ce conține sarea roz de Himalaya și de unde provine, de fapt. Mulți care au cumpărat-o vor fi dezamăgiți

Ce conține sarea roz de Himalaya. De unde provine, de fapt, produsul? Mulți dintre cei care au achiziționat-o vor fi dezamăgiți.
23.04.2024 | 17:19
Ce contine sarea roz de Himalaya si de unde provine de fapt Multi care au cumparato vor fi dezamagiti
Ce este, de fapt, sarea roz de Himalaya. Sursa foto: doc.ro
ADVERTISEMENT

Cât este de benefică sarea roz de Himalaya? Ce conține acest produs, achiziționat de multe persoane cu gândul că este pur în proporție de 99%? Provine chiar din munții Himalaya? Iată ce s-a descoperit în ultimul timp.

Ce este, de fapt, sarea roz de Himalaya

Despre sarea roz de Himalaya se spune că este extrasă natural din munții Himalaya, unde s-au format cristale încă din era precambiană și că ar fi alcătuită din rămășite uscate ale Mării Primordiale.

ADVERTISEMENT

Sarea roz de Himalaya este catalogată mai pură decât sarea obișnuită, iar nuanța sa ar fi o dovadă a conținutului de minerale utile pentru funcționarea organismului. Peste 84 de minerale ar avea acest ingredient.

Calciul, potasiul sau magneziul se numără printre nutrienții sării de Himalaya, care oferă mâncării un gust diferit față de sarea normală. Unele persoane o utilizează în diete, crezând că se alimentează cu un produs sănătos.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, sarea roz de Himalaya este folosită și în scop terapeutic sau ca element purificator de energii negative. De asemenea, unii oameni o așază în anumite locuri din casă, având senzația că vor scăpa de aerul poluat.

În SPA-uri, sarea de Himalaya este considerată un ameliorator de boli respiratorii, reumatice sau alergii. Potrivit Time. com, nu există până în prezent studii științifice care să demonstreze presupusele beneficii ale ingredientului.

ADVERTISEMENT

Sarea roz de Himalaya, extrasă dintr-o mină de sare din Pakistan

Sarea rod de Himalaya nu provine chiar din munți, ci din mina de sare Khewra, din Pakistan, aflată între Islamabad și Lahore. Filoanele de sare de aici ar fi fost descoperite de Alexandru cel Mare, conform The Atlantic.

Dincolo de acestea, dacă faceți rost chiar de o sare roz din munții Himalaya,  aflați că vă puteți echilibra pH-ul din organism, vă veți îmbunătăți digestia și vă veți întări sistemul imunitar, datorită mineralelor.

ADVERTISEMENT

”Sarea de Himalaya stimulează digestia și echilibrează aciditatea stomacului. Aceasta poate ajuta la creșterea secreției de enzime digestive și poate îmbunătăți procesul de descompunere a alimentelor în stomac. Prin urmare, corpul tău va putea absorbi și utiliza mai eficient substanțele nutritive din alimente.

Sarea roz de Himalaya poate fi folosită pentru a purifica aerul dintr-o încăpere. Lămpile din sare de Himalaya sunt ideale pentru curățarea aerului. Dacă tu sau copilul tău suferiți de alergii, o asemenea lampă va fi de mare ajutor întrucât elimină alergenii din aer. Asigură un somn odihnitor. Sarea roz de Himalaya favorizează somnul profund datorită conținutului ridicat de minerale”, explică pe doc.ro Corina Dragomir, specialist Feng Shui, Medicină și Astrologie Chineză.

ADVERTISEMENT
Tags: