Life

Ingredientul considerat ”o comoară” pentru sănătate. Mulți nu știu de el, deși se găsește oriunde în comerț

Ingredientul considerat de specialiști “o comoară” pentru sănătate. Deși poate fi găsit ușor în comerț, mulți nu știu de el.
28.07.2023 | 18:23
Ingredientul considerat o comoara pentru sanatate Multi nu stiu de el desi se gaseste oriunde in comert
Ce ingredient este foarte benefic pentru sănătate. Sursa foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ingredientul pe care specialiștii îl consideră “o comoară pentru sănătate”. Se găsește destul de ușor, dar e bine să fie consumat cu moderație pentru a avea efectele dorite.

Ingredientul considerat ”o comoară” pentru sănătate. Se găsește ușor în comerț

Este vorba despre sarea roz de Himalaya, un tip de sare naturală extrase din regiunea muntoasă de la care provine și numele. Această sare este cunoscută pentru cuburile sale roz și are mai multe beneficii pentru sănătate. În plus, se găsește foarte ușor și poate fi achiziționată de la supermarket.

ADVERTISEMENT

Un beneficiu al acestui aliment este faptul că e bogat în minerale esențiale, cum ar fi calciu, magneziu, fier și potasiu, vitale pentru o bună funcționare a organismului. Totodată, ajută la menținerea echilibrului electrolitic.

Sarea de Himalaya conține oligoelemente care sunt utile la menținerea unui nivel optim de hidratare în celule. În acest fel, organismul va fi hidratat corespunzător.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sarea de Himalaya ajută la menținerea echilibrului pH-ului corpului. În același timp, contribuie la neutralizarea excesului de aciditate în organism, precum și la prevenirea anumitor boli asociate cu mediile prea acide.

Un alt avantaj pe care îl are acest tip de sare este faptul că ajută la o digestie sănătoasă. Aceasta reglează secrețiile digestive și la asimilarea nutrienților din organism.

ADVERTISEMENT

În plus, sarea de Himalaya conține minerale esențiale care ajută la buna funcționare a sistemului nervos. Acest aliment poate ajuta la reducerea stresului, precum și la menținerea unei stări de calm.

În ce cantități se poate consuma sarea de Himalaya

Deși este un aliment foarte bun pentru sănătate, specialiștii recomandă să fie consumat cu moderație. Nu este bine ca sarea de Himalaya să fie consumată în exces, altfel poate duce la probleme de sănătate. De exemplu, consumul excesiv poate provoca creșterea tensiunii arteriale și apariția problemelor la rinichi.

ADVERTISEMENT

Aportul de sare trebuie să fie în limita zilnică recomandată. În acest caz, se ține cont de de vârstă, sex, dar și de starea de sănătate a fiecărui individ, notează redacția.ro.

În general, este recomandat să nu fie depășită o cantitate de 2,3 grame de sodiu pe zi pentru adulți. Această cantitate este echivalentul a aproximativ unei lingurițe de sare.

ADVERTISEMENT