Life

Ce crede cu adevărat Alexandru Papadopol despre telenovelele românești, după ce a apărut în Numai iubirea: „Repere mult mai corecte”

Alexandru Papadopol a explicat de ce nu mai sunt la modă telenovelele românești, după succesul reprezentat de Numai iubirea.
26.08.2023 | 12:46
Ce crede cu adevarat Alexandru Papadopol despre telenovelele romanesti dupa ce a aparut in Numai iubirea Repere mult mai corecte
Alexandru Papadopol a apărut în prima telenovelă românească, Numai iubirea. Foto: life.ro/ Acasă TV/ PRO TV. Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Alexandru Papadopol a jucat, în urmă cu 20 de ani, în prima telenovelă românească, Numai iubirea, alături de Corina Dănilă. Ce spune azi Papi, așa cum este poreclit, despre acea perioadă? De ce crede că telenovelele românești au cam dispărut din peisajul autohton odată cu trecerea anilor?

Alexandru Papadopol a jucat în prima telenovelă românească, Numai iubirea. De ce nu mai prind astfel de producții?

Papadopol a făcut parte din valul de actori care au făcut istorie pe vremea Acasă TV. A jucat în prima telenovelă românească, produsă de Ruxandra Ion, după care au urmat alte hituri în materie de producții din categoria romance.

ADVERTISEMENT

FANATIK l-a întrebat pe Alexandru Papadopol de ce crede că nu mai prind la fel de bine astfel de producții, luându-le locul serialele turcești ori adaptările românești ale scenariilor de la Istanbul. Actorul a ținut să reamintească faptul că acum 20 de ani Numai iubirea a reprezentat un fenomen real. Și că, în opinia sa, telenovelele românești nu mai rup gura târgului deoarece s-au schimbat generațiile. Tinerii își doresc un alt fel de conținut fictiv.

„Lucrurile au evoluat, internetul a căpătat o pondere imensă”

Papi spune că noile generații au un gust mai fin în ceea ce privește ficțiunea. Susține că reperele s-au schimbat într-un sens bun. Asta nu înseamnă, evident, că telenovelele românești produse acum 20 de ani nu au avut relevanța lor. Din contră, în multe din astfel de producții au jucat nume mari ale scenei teatrului sau ale filmului.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să ținem cont că “Numai iubirea” a fost un mare succes acum 20 de ani. De atunci s-au schimbat multe în societatea românească și în industria de televiziune din țara noastră. Lucrurile au evoluat. Internetul a căpătat o pondere imensă. Noile generații au repere, zic eu, mult mai corecte în materie de conținut de ficțiune”, a declarat Alexandru Papadopol pentru FANATIK.

Alexandru Papadopol nu poate fi, însă, asociat doar cu Numai iubirea. Actorul a participat în producții cinematografice bine primite de public, dar și de critici. Printre ele se numără „Arest”, „Marfa și banii” sau „Povestea unui pierde-vară”.

ADVERTISEMENT

În ciuda experienței vaste pe care o are în film și televiziune, Alexandru Papadopol are și azi emoții uriașe când se află în fața unei camere de luat vederi ori pe scenă, la teatru. Artistul nu își poate imagina această meserie fără emoție.

Papi, emoții uriașe și astăzi, atunci când filmează: „Temerile sunt făcute pentru a fi învinse”

„Sincer, majoritatea actorilor cu care am vorbit și am jucat (și sunt mulți 🙂 ) au emoții mari înainte de intrarea în scenă. Și eu mă număr printre ei. Temerile sunt făcute, însă, pentru a fi învinse prin concentrare și bucuria de a exista în fața publicului”, a mai spus Papadopol pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Actorul cunoscut și datorită poreclei Papi ne-a spus când s-a ales cu acest al doilea nume: „Porecla am primit-o prin școala generală și vine, evident, de la Papadopol”.

Actorul va reveni pe micile ecrane, de data asta într-o comedie marca PRO TV, în curând. Papadopol este unul din artiștii care face parte din distribuția serialului Brigada Nimic, unul care se anunță plin de scene amuzante ori îmbinând tragedia cu comedia. Despre rolul său, Papi a vorbit recent, în exclusivitate pentru FANATIK.

„Pot spune doar că este un bun polițist. E membru de bază al Brigăzii Nimic. Împreună cu colegii lui încearcă să rezolve cazuri aparent banale. Acele situații se transformă, pe parcurs, în adevărate provocări demne de “mari detectivi”. Este o comedie și de aceea acțiunea și personajele sunt tratate cu umor”, ne-a zis Papadopol despre rolul său de la PRO TV.

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!