News

Ce cuprinde moţiunea lui Ludovic Orban pentru congresul PNL. Declarațiile liberalului de la prezentarea acesteia. Update

Ce cuprinde moţiunea lui Ludovic Orban pentru congresul PNL. Ce arată documentul.
19.08.2021 | 22:10
Ce cuprinde motiunea lui Ludovic Orban pentru congresul PNL Declaratiile liberalului de la prezentarea acesteia Update
ADVERTISEMENT
19-08-2021
19:12

Ludovic Orban, primele declarații după moțiunea pentru Congresul PNL

Actualul lider al partidului a declarat că vrea să recâștige încredere românilor în partidul pe care îl conduce și vrea să îi refacă prestigiu. De asemenea, pe lista lui se află și performanța guvernamentală.

Ludovic Orban a explicat că vrea să asigure unitatea în coaliția de guvernare și a lăudat membrii PNL.

”Vreau să afirm din capul locului, că odată cu începutul oficial al campaniei de promovare a moțiunii pe care o susțin, am ca obiectiv să încep procesul de recâștigare a încrederii românilor în PNL.

Am ca obiectiv să refac prestigiul PNL. Am ca obiectiv să creștem performața guvernamentală. Am ca obiectiv să asigurăm coeziunea în coaliția de guvernare și capacitatea de a pune în practică programul de guvernare.

PNL este total diferit față de cum a arătat, din păcate, în ultimele două-trei luni. PNL are membri de calitate, oameni cu prestigiu profesional, oameni de caracter, oameni care sunt apreciați în comunitate, oameni care își respectă cuvântul, oameni consecvenți, oameni care sunt cu adevărat reprezentanți de seamă ai PNL.

PNL este un partid care, deși susține constant modernizarea, dezvoltarea, respinge toate curentele neomarxist-progresiste, care în ultima vreme își fac loc, pe nevăzute, în mințile unora dintre români”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban și-a făcut publică moțiunea pentru Congresul din septembrie, prin care vizează un nou mandat de preşedinte al PNL. Acesta a transmis un document de 40 de pagini, în care propune măsuri interne, care vizează partidul pe care îl conduce.

Ce cuprinde moţiunea lui Ludovic Orban pentru congresul PNL

De asemenea, actualul președinte al PNL propune și măsuri pentru guvernare, care dorește să fie caracterizată de transparenţă, competenţă, integritate.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban se concentrează pe doctrina liberală pentru viitor, lucru care se poate vedea chiar din titlul moțiunii sale, care se intitulează „Forța dreptei”.

Acesta dorește și promovarea și susținerea capitalului autohton, lucru care trebuie făcut pentru a face față competiției europene.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban vrea și organizarea referendumurilor interne ca la USR și să nu fie persoane condamnate penal în funcții publice.

De asemenea, el dorește o economie verde și acordarea sprijinului pentru angajați și angajatori pentru a face tranziția către acest tip de economie.

ADVERTISEMENT

Moțiunea pentru poziția de lider al PNL a lui Orban. Ce conține ea

Totodată, Orban a punctat și mai multe lucruri pe care vrea să le aibă o viitoare guvernare liberală. Acesta numește mai multe, printre care:

  • Principiul legitimității limitate a actului de guvernare
  • Principiul limitării și autolimitării puterii publice
  • Principiul egalității între instituțiile statului și cetățean
  • Principiul nondiscriminării și al egalității efective în fața legii
  • Principiul nonintervenției în mecanismele pieții.
ADVERTISEMENT

Tot în același document, Ludovic Orban vorbește și despre faptul că va fi implicat în toate aceste proiecte, pe care dorește să le vadă împlinite până în 2021.

„Garantez că voi fi implicat pentru ca toate aceste proiecte să fie realizate, pentru a ne prezenta în 2024 în fața electoratului cu ele, și a arăta că ne-am îndeplinit angajamentele.

Voi fi alături de toate organizațiile noastre, oricând vor avea nevoie de mine, în prima linie a bătăliei politice, în toate campaniile pe care le vom derula în următorii 4 ani de zile.

Voi fi în continuare un garant al unității Partidului Național Liberal pentru că am demonstrat de-a lungul întregii cariere că pentru mine unitatea Partidului Național Liberal a fost fundamentală și baza oricărui succes pe care l-am avut împreună.

Am încredere în viitorul Partidului Național Liberal, am încredere în viitorul României”, a informat liderul PNL.

Tot pe lista lui Ludovic Orban se mai află și:

  • taxele mai mici;
  • economia competitivă;
  • restructurarea companiilor de stat;
  • sprijinirea micilor producători;
  • extinderea rețelelor de energie electrică și gaze naturale;
  • restaurarea Legilor justiției.

Moţiunea lui Ludovic Orban pentru congresul PNL poate fi consultată aici.

ADVERTISEMENT