News

Ce decizie surprinzătoare au luat magistrații în privința „Cuţitarului din benzinărie“

Ce decizie surprinzătoare au luat magistrații în privința „Cuţitarului din benzinărie“. De ce a fost respinsă cererea procurorilor și ce anume au solicitat aceștia
13.02.2022 | 22:30
Ce decizie surprinzatoare au luat magistratii in privinta Cutitarului din benzinarie
Ce decizie surprinzătoare au luat magistrații în privința celui poreclit „Cuţitarului din benzinărie“. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

A fost respinsă propunerea procurorilor de a-l aresta preventiv pe tânărul cercetat pentru tentativă de omor după ce acesta a înjunghiat în mod repetat un client al unui local din Sibiu.

Un complet de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului a spus pas variantei. Decizia magistraților a surprins pe multă lume având în vedere că este vorba despre unul dintre cei trei agresori care au provocat un incident extrem de violent.

ADVERTISEMENT

Ce decizie surprinzătoare au luat magistrații în privința „Cuţitarului de la benzinărie“

La incidentul petrecut într-o benzinărie din oraș au participat zeci de martori. Agresorul, Mircea Daniel Cuţitar, în vârstă de 20 de ani, este anchetat pentru tentativă de omor.

Se știe despre acesta că și-a înjunghiat victima pe motiv că „făcea prea mult curent”. Potrivit informațiilor pe care le-au aflat polițiștii, atât băiatul care a căzut pradă furiei agresorilor, cât și alți zeci de tineri se aflau aproape de miezul nopţii, în spaţiul amenajat cu mese al benzinăriei.

ADVERTISEMENT

Pentru că victima tot intra şi ieşea din local, mai mulți meseni au decis să-i ofere o lecție. A urmat un schimb de replici, care s-a finalizat cu pumni, picioare, dar şi lovituri cu un cuţit.

Victima nu a avut nicio șansă, agresorii fiind mai mulți și a ajuns la spital cu multiple plăgi înjunghiate. Întreaga scenă, extrem de violentă, a fost surprinsă de camera de supraveghere video a localului.

ADVERTISEMENT

Acum, magistraţii sibieni nu au fost de acord cu propunerea procurorilor. Aceștia au acceptat însă arestul la domiciliu al tânărului despre care presa a notat că ar avea un nume predestinat.

Magistrații au transmis că judecătorul de drepturi şi libertăţi, dacă apreciază că nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a inculpatului, respinge, prin încheiere motivată, propunerea procurorului, dispunând punerea în libertate a inculpatului reţinut.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în aceeaşi sentinţă sunt amintite şi articolele pe baza cărora s-a decis arestul la domiciliu, deşi unul dintre ele (art. 223 alin 2 Cpp) menţionează: „Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată şi dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit o infracţiune intenţionată contra vieţii.

O infracţiune prin care s-a cauzat vătămarea corporală sau moartea unei persoane pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine, a antecedentelor şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”

De remarcat că Daniel Cuţitar poate părăsi domiciliu doar cu acordul autorităţilor.

ADVERTISEMENT