Prezentatoarea emisiunii „ROVentura” de la Kanal D face o recomandare românilor care vor să petreacă un Crăciun de neuitat, destinația fiind lăudată și inclusă în topul regiunilor unde tradițiile de sărbători încă sunt păstrate cu sfințenie!
Andreea Străvoiu a străbătut țara în lung și-n lat de când e implicată în proiectul de la Kanal D, așa că e în măsură să ofere un sfat pentru cei care nu s-au decis unde vor să petreacă de Crăciun, asta dacă s-au săturat să stea acasă!
Vedeta născută în Zărnești, oraș cu care se mândrește, după cum a declarat într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp pentru FANATIK, a fost fascinată din prima de locul despre care azi spune că ar trebui să îl vizităm neapărat, măcar o dată în viață.
Întrebată dacă există vreo regiune unde spiritul Crăciunului se simte altfel, aceasta a oferit imediat un răspuns, în exclusivitate pentru cititorii FANATIK: „Din punctul meu de vedere, Bucovina ar fi o zonă potrivită pentru sărbătorile de iarnă, pentru Crăciun.
Pe lângă peisajele superbe care sunt acolo, tradițiile și obiceiurile sunt foarte bine păstrate. Există foarte multe pensiuni cu o arhitectură și un design potrivite zonei. Oamenii sunt primitori și în toate gospodăriile găsești preparate tradiționale făcute în casă, foarte gustoase”.
Cât costă, însă, cazarea la pensiunile din Bucovina dacă te-ai decis pe ultima sută de metri? Majoritatea locurilor sunt deja ocupate, însă există câteva vile și pensiuni care mai au disponibile suficiente camere dacă nu te-ai hotărât până acum unde vrei să îl aștepți pe Moș Crăciun.
Pentru perioada 24-27 decembrie 2022 (Ajunul + cele trei zile de Crăciun), prețurile variază între 490 și 7.000 de lei, în funcție de condițiile pe care ți le dorești, conform Booking.
View this post on Instagram
Dacă alegi perioada de Revelion și Anul Nou pentru a vizita Bucovina (31 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023), prețurile pornesc de la 350 și ajung până la 900 de lei/ persoană, la majoritatea pensiunilor, apartamentelor și hotelurilor din Suceava și împrejurimi. În cazul în care vrei să închiriezi o vilă întreagă, atunci ar trebui să scoți din buzunar, pentru aceste trei zile, în jur de 2.000 de lei!
Ce poți vizita în Bucovina? Regiunea din nordul României e plină de surprize care îi așteaptă pe turiști în orice perioadă a anului, nu doar când sunt sărbători.
În primul rând, sunt celebre mănăstirile din această parte a țării. Pe plaiurile bucovinene puteți vizita Voronețiul, Putna, Sucevița sau Mănăstirea Humorului din Gura Humorului.
Pe lângă renumitele biserici, merită menționate ca obiective turistice și Transrarăul și Drumul Comorilor. Apoi, la dispoziția turiștilor stă și Masivul Rarău sau Vârful Giumalău, regele (încă) neîncoronat al Bucovinei. Turiștii se pot bucura și de călătoria cu Mocănița Huțulca, pe un traseu de 11 kilometri, între satele Moldovița și Argel. Tot în județul Suceava poate fi descoperită și Salina Cacica.