Life

Ce e bine să pui la rădăcinile trandafirilor pentru a înflori toamna târziu. Trucul e foarte simplu

Ce poți pune la rădăcinile trandafirilor pentru ca aceștia să înflorească toamna târziu. Ai nevoie doar de un truc foarte simplu.
24.09.2023 | 16:54
Ce e bine sa pui la radacinile trandafirilor pentru a inflori toamna tarziu Trucul e foarte simplu
Ce e bine să pui la rădăcinile trandafirilor. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Află ce ar trebui să pui la rădăcinile trandafirilor pentru ca aceștia să înflorească toamna târziu. Este un truc foarte simplu și accesibil, iar efectul e garantat.

Ce e bine să pui la rădăcinile trandafirilor. Așa vor înflori chiar și toamna târziu

Se apropie deja luna octombrie, iar cei care au grădină în curte muncesc pentru ca recolta să fie bogată. Florile trebuie îngrijite corespunzător pentru înflori până spre sfârșitul toamnei.

ADVERTISEMENT

Din fericire, există numeroase trucuri pentru ca plantele să înflorească și să se mențină pline de vitalitate pentru o perioadă cât mai lungă. În cazul trandafirilor, aceștia trebuie fertilizați, de-a lungul anului, de mai multe ori, în perioada în care încep să se formeze mugurii.

O altă fertilizare ar trebui făcută în mijlocul verii, prin luna iulie. Dacă vrei să rămână plini de vitalitate și toamna târziu, atunci trebuie să pui îngrășământ cu azot.

ADVERTISEMENT

Cea mai accesibilă opțiune pentru un astfel de îngrășământ este soluția de uree. Este suficient să pui o linguriță din acest lichid, în aproximativ 10 litri de apă, apoi să amesteci bine.

Pentru un tufiș de trandafiri este nevoie de 2 litri din această soluție, notează click.ro. Plantele vor înflori în timp util, iar grădina ta va fi una demnă de lăudat.

ADVERTISEMENT

Ce alte îngrășăminte naturale poți prepara pentru trandafiri

Îngrășămintele naturale sunt foarte utile, mai ales că nu costă mult și sunt la îndemâna oricui. Pentru trandafiri, cojile de banane sunt eficiente și le poți lăsa chiar pe sol, lângă flori, urmând să se descompună.

Cojile au particule bogate în fier, magneziu și potasiu, care vor contribui la creșterea trandafirilor. Există și varianta de a îngropa cojile la nivelul piciorului tufei de trandafiri.

ADVERTISEMENT

Un alt îngrășământ eficient este zațul de cafea, care ajută solul să fie fertil. Se pune la baza tufelor trandafirilor, iar factorii dăunători vor fi ținuți la distanță.

Gunoiul de grajd este foarte benefic pentru sol. Nu este util numai pentru trandafiri, ci pentru toate plantele. Cenușa este, de asemenea, un îngrășământ pe care îl poți folosi cu încredere, la fel și cojile de nuci sau de ouă.

ADVERTISEMENT
Tags: