Life

De ce să stropești plantele din grădină cu oțet de mere. Trucul genial folosit de mulți grădinari

Te-ai gândit vreodată să stropești plantele din grădină cu oțet de mere și apă? Acest truc genial îți va fi de mare ajutor.
24.09.2023 | 09:29
De ce sa stropesti plantele din gradina cu otet de mere Trucul genial folosit de multi gradinari
De ce să stropești plantele din grădină cu oțet de mere. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată să stropești plantele din grădină cu oțet de mere și apă? Dacă vrei să ai o grădină bogată, atunci trebuie neapărat să apelezi la acest truc genial.

De ce să stropești plantele din grădină cu oțet de mere

Există numeroase metode prin care poți să îți protejezi plantele din grădină sau să le stimulezi creșterea. Iar unele ingrediente banale pot fi extrem de eficiente în acest caz.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă stropești plantele din grădină cu oțet de mere? În primul rând este bine să cunoști beneficiile pe care oțetul de mere le are în general, dar și compoziția sa.

Poate nu știai, dar oțetul de mere este bogat în fosfor și potasiu. Aceste ingrediente stimulează creșterea plantelor din grădină. Cu alte cuvinte, dacă stropești plantele cu oțet de mere, ele vor fi mult mai sănătoase.

ADVERTISEMENT

Cum prepari corect amestecul

Cum faci acest lucru? Amestecă oțet de mere cu apă într-o sticlă cu pulverizator. Recomandat ar fi să optezi pentru trei părți de apă și doar o parte de oțet de mere.

Soluția obținută o vei pulveriza pe plantele tale. Și dacă anumite flori din grădină sunt afectate de boli sau de dăunători, această substanță le va fi de mare ajutor. Este important însă să fie pulverizată în pământ.

ADVERTISEMENT

Important de știut este faptul că nu trebuie să stropești plantele din grădină cu oțet de mere atât de des. De asemenea, trebuie să fii atent la cantitate, pentru că în caz contrar, oțetul poate fi dăunător.

Iar dacă îți dorești să te bucuri de plante înflorite în grădină, atunci există un truc genial și în acest sens. De ajutor îți va fi o coajă de banană. Trebuie să o tai în bucăți și să o pui într-un pahar mai mare, apoi adaugă apă peste ea.

ADVERTISEMENT

Lasă amestecul la temperatura camerei măcar două ore, iar mai apoi, udă plantele cu această apă. Poți să folosești amestecul de două ori pe lună, iar rezultatul te va surprinde cu adevărat.

ADVERTISEMENT