Life

Care este cel mai bun îngrășământ natural pentru trandafiri. Folosește-l și vei avea cele mai frumoase flori

Tipuri de îngrășământ natural pentru trandafirii din grădina ta. Vei avea cele mai frumoase flori, dacă le vei folosi imediat.
18.08.2023 | 17:00
Care este cel mai bun ingrasamant natural pentru trandafiri Folosestel si vei avea cele mai frumoase flori
Cu ce fel de îngrășământ natural se întrețin trandafirii. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Trandafirii sunt florile care au nevoie de o atenție specială. Pentru a crește spectaculos și pentru a nu se ofili prea curând, trebuie nu doar udați, ci și ”hrăniți” cu substanțe specifice. Este ideal în acest caz îngrășământul, dar nu cel din comerț, ci unul natural.

Cu ce îngrășăminte naturale se pot întreține trandafirii

De-a lungul timpului, agricultorii au observat că îngrășămintele naturale sunt adevărate medicamente pentru culturile lor. Acestea dădeau roade la scurt timp după utilizare și făceau din recolte unele bogate și de lăudat printre competitori.

ADVERTISEMENT

Trandafirii sunt printre cele mai căutate flori pentru a fi oferite în dar. Așadar, dacă te ocupi de plantarea lor și vrei să ai un profit mare pe viitor, trebuie neapărat să citești mai departe. Vei descoperi îngrășăminte naturale despre care nu ai auzit până în prezent.

Știai cât de eficiente sunt pentru sol cojile de banană? Ei bine, nu mai arunca de astăzi înainte coaja, ci las-o pe  sol, lângă trandafiri, pentru a se descompune. Se va transforma în particule bogate în fier, magneziu și potasiu, ajutătoare pentru creșterea trandafirilor.

ADVERTISEMENT

În același timp, cojile de banană se pot îngropa chiar la nivelul piciorului tufei de trandafiri, desigur tăiate în bucăți. Ca printr-o minune vor evolua trandafirii în doar câteva săptămâni. Vei fi uimit de cât de frumos vor răsări și vor crea un decor de poveste.

Zațul de cafea, util pentru sol, creșterea trandafirilor

De asemenea, nu mai arunca nici zațul de cafea. Este util atât pentru grădină, cât și pentru păr sau ten, pe post de exfoliant în acest caz din urmă. Referitor la sol, îi aduce un plus de compuși chimici necesari și îl ajută să fie fertil, ca să poată lua naștere toată recolta.

ADVERTISEMENT

Zațul de cafea se pune la baza tufelor trandafirilor și ține la distanță factorii dăunători, precum gândacii de Colorado, dar și muștele sau viermii. Pe lângă acestea, află și despre cenușă că are proprietăți ”magice”. Se va cerne mai întâi și apoi se aplică tot la baza tufei.

De gunoiul de grajd știai cât este de bun pentru sol, respectiv pentru înfloritul tuturor plantelor? Se împrăștie pe toată suprafața și va reda pământului fertilitatea. Gunoiul de grajd se va descompune mai greu, dar și rezultatelor efectelor sale vor fi pe măsura implicării.

ADVERTISEMENT

Și cojile de nuci sau de ouă sunt la fel de productive, au mai descoperit grădinarii. Așadar, nu ezitați să apelați cu încredere la îngrășămintele naturale. Nu doar că sunt mai ieftine, dar și mai bune și mai sănătoase. Nu-ți vor umple planta cu soluții nocive.

ADVERTISEMENT
Tags: