Sport

„Ce echipă din urna a doua este de evitat în grupele Euro 2024?”. Câți fani au ales România pe site-ul UEFA

UEFA a realizat sondaj înainte de tragerea la sorți a grupelor Euro 2024. Cum arată cifrele cu două ore înainte de startul evenimentului sportiv organizat la Hamburg, Germania.
02.12.2023 | 17:52
Ce echipa din urna a doua este de evitat in grupele Euro 2024 Cati fani au ales Romania pe siteul UEFA
Ce echipe sunt de evitat în grupele Euro 2024. Cum arată sondajele UEFA înaintea tragerii la sorți. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți a grupelor Euro 2024 vor avea loc sâmbătă, 2 decembrie, ora 19:00, la Hamburg, Germania. Delegația României în frunte cu Edi Iordănescu și Mihai Stoichiță a plecat încă de vineri dimineață în Germania. Selecționerul naționalei României s-a pozat cu trofeul Euro.

„Ce echipă din urna a doua este de evitat în grupele Euro 2024?”. Sondajele UEFA înainte de tragerea la sorți

În cursul zilei de sâmbătă, 2 decembrie, UEFA a anunțat atât sistemul de distribuție a premiilor pentru Euro 2024, cât și programul meciurilor de la turneul final care va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie.

ADVERTISEMENT

În așteptarea tragerii la sorți, UEFA a făcut prezentarea naționalelor calificate la turneul final, a făcut actualizări și a realizat o serie de sondaje. Înaintea ceremoniei care va avea loc la Elbphilarmonie, Hamburg, UEFA a adresat pe site-ul oficial „Ce echipe sunt de evitat în grupele Euro 2024?”.

Forul continental a luat fiecare urnă în parte, cu excepția urnei a 4-a care nu este completă, și a lansat un sondaj. În ceea ce privește urna României, cu două ore înainte de tragerea la sorți rezultatele au arătat astfel:

ADVERTISEMENT

pot 2

Naționala Danemarcei inspiră cea mai multă îngrijorare (32%), în timp ce următoarele pe listă sunt Turcia și Ungaria, cu un procent de 21%, respectiv 18%. România și Albania au obținut aceleași cifre (11%), în timp ce Austria este privită ca fiind cel mai accesibil adversar din urna a doua.

Franța, primejdia de la Euro 2024

Așa cum era de așteptat, Franța este cel mai de temut adversar (45%) de la Campionatul European 2024. Campioană mondială în 2018 și vicecampioană mondială în 2022, naționala lui Didier Deschamps este cap de serie la tragerea la sorți.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Franța, din urna capilor de serie ordinea adversarilor pe care nu îi vrei în grupă la Euro 2024 arată astfel: Anglia (18%), Portugalia (15%), Germania (13%), Spania (5%) și Belgia (4%). Niciuna dintre naționalele enumerate nu pot pica una împotriva celeilalte în faza grupelor.

pot 1

Înaintea tragerii la sorți, jurnaliștii spanioli au lăudat naționala României pentru parcursul în grupele de preliminarii. Mai mult decât atât, ibericii consideră că „tricolorii” pot face o figură frumoasă la turneul final. Totodată, Italia ar prefera un duel cu Albania în detrimentul unei înfruntări cu naționala lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Olanda, abia în urna a 3-a la Euro 2024

Olanda a fost repartizată în urna a 3-a a tragerii la sorți pentru grupele Euro 2024. Astfel, „Portocala Mecanică” este cel mai „înfiorător” adversar din urna a 3-a (53%). Croația (26%) și Scoția (13%) sunt următoarele pe listă.

pot 3

De cealaltă parte, Slovenia (4%), Slovacia (2%) și Cehia (2%) sunt considerate adversare accesibile din urna a 3-a. Din urna a 4-a fac parte Italia, Serbia și Elveția, dar și câștigătoarele play-off A, câștigătoare play-off B, câștigătoare play-off C.

ADVERTISEMENT