Life

Ce este sindromul Ramsay Hunt, boala de care suferă Justin Bieber. L-a făcut să-și anuleze toate concertele

Justin Bieber se confruntă cu mari probleme. Artistul a fost diagnosticat cu sindromul Ramsay Hunt și a fost nevoit să își anuleze toate concertele.
01.03.2023 | 21:17
Ce este sindromul Ramsay Hunt boala de care sufera Justin Bieber La facut sasi anuleze toate concertele
Ce este sindromul Ramsay Hunt, boala de care suferă Justin Bieber. Sursă foto: Instagram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Justin Bieber, în vârstă de doar 29 de ani, trece printr-o perioadă extrem de dificilă. Artistul a primit un diagnostic cumplit din partea medicilor, așa că a fost nevoit să își anuleze toate concertele pe care le avea programe. Menționăm faptul că acesta urma să efectueze turneul mondial ”Justice”.

Justin Bieber și-a anulat toate concertele

De asemenea, turneul mondial a fost amânat de mai multe ori, având în vedere problemele de sănătate pe care le-a avut artistul. Amintim că anul trecut, în vară, artistul le-a recunoscut fanilor săi că se confruntă cu paralizie facială, după diagnosticul primit: sindromul Ramsay Hunt (RHS).

ADVERTISEMENT

Mai apoi, la scurt timp, mai exact în luna septembrie, artistul a anunțat că pentru el, sănătatea va fi de acum o prioritate. Ce se întâmplă cu cei care și-au achiziționat deja biletele? Aceștia urmează să fie despăgubiți, conform unui anunț postat pe pagina oficială de Twitter a turneului “Justice”.

Printre concertele programate pentru anul 2023, unul dintre ele urma să aibă loc și în Manchester pe 4 martie 2023. De asemenea, alte concerte erau programate în Statele Unite, dar și în Australia, încasările totale de până acum fiind de mai bine de 55 milioane de dolari. Amintim că și soția lui Justin Bieber s-a confruntat la rândul ei cu probleme medicale grave. 

ADVERTISEMENT

Ce este însă sindromul Ramsay Hunt, boala care îl macină pe Justin Bieber la doar 29 de ani? Conform specialiștilor din domeniu, această boală se declanșează în momentul în care zona zoster afectează un nerv facial, care este situat în proximitatea urechii.

Ce este sindromul Ramsay Hunt

Mai apoi, acest lucru poate provoca paralizie în anumite zone ale feței. Din fericire, boala nu este contagioasă, însă, este totuși o complicație a zonei zoster. Aceeași zonă este asociată și cu virusul varicelei, iar acesta este și motivul pentru care mulți se gândesc că ar putea fi contagioasă.

ADVERTISEMENT

Practic, sindromul Ramsay Hunt reprezintă reactivarea virusului varicelo-zosterian la o bună perioadă de timp de când a avut loc infecția, dar și de la vindecare. Când apare sindromul Ramsay Hunt și care sunt factorii ce ne predispun în fața acestei boli?

Studiile efectuate de-a lungul timpului, dar și Organizația de caritate Facial Palsy UK arată că principala problemă o reprezintă sistemul imunitar. Mai exact, în momentul în care sistemul imunitar al unei persoane este slăbit și nu mai poate să lupte împotriva infecțiilor, atunci organismul devine vulnerabil la reactivarea virusului varicelei.

ADVERTISEMENT

Iar pentru că stresul slăbește sistemul imunitar, cei mai mulți medici consideră că acesta ar fi un factor declanșator al unei astfel de boli. Tocmai din acest motiv, un somn liniștit, un stil de viață echilibrat, dar și mai puțin stres, ne pot feri de probleme grave de sănătate, subliniază specialiștii.

ADVERTISEMENT
Tags: