Life

Ce greșeli uriașe fac toți românii care cumpără carne de la Kaufland, Lidl, Auchan, Mega Image sau Carrefour. Te îmbolnăvești și riști să intri în spital

Greșelile uriașe pe care le fac românii când cumpără carne de la supermarket. Riscă să se îmbolnăvească și să ajungă la spital.
02.02.2024 | 17:30
Ce greseli uriase fac toti romanii care cumpara carne de la Kaufland Lidl Auchan Mega Image sau Carrefour Te imbolnavesti si risti sa intri in spital
Ce trebuie să facem cu carnea din supermarket. Sursa foto: Info CS
ADVERTISEMENT

Majoritatea românilor tind să facă niște greșeli foarte mari, nocive pentru sănătatea lor, dar mai ales a copiilor, atunci când cumpără carne din unele dintre cele mai frecventate lanțuri de supermarket: Lidl, Kauflan, Carrefour Auchan sau Mega Image. Cum transformă produsul într-unul toxic?

Ce greșeli fac românii după ce cumpără carne

Carnea pe care o achiziționăm din magazine poate fi un rival uriaș pentru sănătatea noastră. Dacă nu respectăm anumite reguli de întreținere, igienă sau preparare, în mod cert nu va mai fi o proteină de care organismul are nevoie. Inclusiv un copil nu o mai poate mânca.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne sfătuiesc să fim precauți cu carnea din comerț, din varii motive. Una dintre erorile cele mai grave legate de acest aliment este înghețarea și dezghețarea lui. Prin dezghețare produsul capătă bacterii, iar acestea vor îngheța pe suprafața unui pui, de exemplu, când carnea va fi pusă din nou în congelator.

Totodată, nu este recomandat să oferim prea multă carne copiilor, mai ales bebelușilor când ajung în etapa de diversificare. ”Mâncăm atât de multă carne de pui și le dăm copiilor în prima parte a vieții lor atât de multă carne de pui sau curcan, încât mă mir că nu cotcodăcesc copiii și reușesc, totuși, să spună ‘Mama’ și ‘Tata’?”, explică pe lidl.ro, Crina Coliban, specialist în diversificarea bebelușilor și hrănirea copiilor mofturoși.

ADVERTISEMENT

De ce nu se spală carnea

O altă eroare pe care o comitem în mod frecvent este spălarea cărnii. Pare destul de ciudat să auzi acest lucru, dar află că pe suprafața alimentului sunt dezvoltate diferite bacterii, printre care salmonella. Din cauza ei putem dezvolta stări de greață, dureri de cap sau indigestie.

În momentul când spălăm carnea, deși avem senzația că o curățăm de impurități, nu facem decât să contribuim la răspândirea bacteriilor. De aceea nici nu este indicat să atingi alte produse, după ce ai pus mâna pe carne. Cum eliminăm mizeria?

ADVERTISEMENT

”Secretul” unei cărni curate este fierbierea. Prin acest proces, carnea nu doar că devine mai curată, dar și mai fragedă și gustoasă. Totodată, sunt persoane care dezgheață carnea la cuptorul cu microunde și fac foarte rău, fiindcă produsul are nevoie să se dezghețe la temperatura camerei.

”Ai idee de ce îl speli? Pentru că, nu, nu s-a jucat până mai adineaori în bătătură și trebuie să îl speli înainte să îl așezi pe masă. Când speli sub jet de apă puiul la chiuvetă, obții doar răspândirea eventualelor bacterii care trăiesc pe carne pe pereții chiuvetei, pe vesela de pe lângă sau pe oricare alt recipient ajung picăturile de apă. De aia fierbem carnea și primim recomandarea de a nu pune mâinile de pe puiul nefiert pe alimente pe care le mâncăm, ca să ne ferim de toxiinfecții”, mai precizează Crina Coliban.

ADVERTISEMENT

Alte greșeli majore sunt cele legate de utilizarea unor ustensile din lemn pentru carne. Un bătător pentru șnițele, de exemplu, are acumulate o serie de impurități. De asemenea, carnea nu se pune în tigaie, umedă. Anterior, se șterge cu un șervețel sau prosop de bucătărie, pentru un gust mai proaspăt.

ADVERTISEMENT