Life

Ce ingrediente trebuie să conțină țuica fiartă pentru o savoare plăcută. Le ai deja în casă

Care sunt produsele care nu trebuie să lipsească din țuica fiartă pentru o aromă savuroasă. Se găsesc în orice gospodărie.
07.12.2023 | 12:39
Ce ingrediente trebuie sa contina tuica fiarta pentru o savoare placuta Le ai deja in casa
Care sunt produsele care nu trebuie să lipsească din țuica fiartă pentru o aromă savuroasă. Se găsesc în orice gospodărie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce ingrediente trebuie să conțină țuica fiartă pentru o savoare plăcută. Le ai deja în casă. Rețetele sunt diverse și merită să fie încercate în perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales la sacrificarea porcului de Crăciun.

Care sunt produsele care nu trebuie să lipsească din țuica fiartă pentru o aromă savuroasă. Se găsesc în orice gospodărie

Care sunt produsele care nu trebuie să lipsească din țuica fiartă pentru o aromă savuroasă. Se găsesc în orice gospodărie și nu trebuie să mergi la magazin sau în piață pentru a le achiziționa. Sunt simple și la îndemâna tuturor.

ADVERTISEMENT

În general, românii obișnuiesc să folosească miere sau cuișoare, însă nu știu că sunt multe alte alimente care pot fi folosite. Pe lângă acestea oamenii nu trebuie să treacă cu vederea utilizarea de scorțișoară pentru o aromă intensă.

De asemenea, cei care preferă o aromă dulce pot opta pentru fructe. Printre cele mai folosite sunt merele și gutuile. Totodată, pentru un gust ușor picant se pot folosi cu mare încredere boabele de piper negru.

ADVERTISEMENT

Ingredientele pentru o țuică fiartă savuroasă în zilele reci de iarnă sunt: 150 ml țuică, 2 linguri zahăr sau miere, 10 boabe piper, 3 felii de gutuie și 3 felii de măr. Toate acestea se adaugă în timp ce licoarea este pe aragaz.

Ce părere are gastronomul Radu Anton Roman despre țuica fiartă

Radu Anton Roman a dezvăluit în cartea Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti, apărută la Editura Paideia, care este părerea sa despre țuica fiartă. Regretatul gastronom român spunea că această licoare este perfectă pentru România, care este o „țară friguroasă”.

ADVERTISEMENT

„Ţuica, care numai de prune poate fi, altminteri e rachiu (de mere, pere, caise, ori din ce o mai fi) e, sub dealurile argeşene, de treizeci de grade, iar de la Haţeg şi Făgăraş spre nord, până-n hotarul vechi al Transilvaniei, de cincizeci şi chiar optzeci de «tării», sub minunate nume: palincă.

Palica înseamnă vin ars în nibelungică, vinars, ginars, horincă. Tare ori slabă, e bună oricum! Şi imaginaţi-vă ce ar însemna viscolul românesc, muşcând îngrozitor din ferestre, fără lumina asta mică şi delicată de pe masă, a ţuicii fierte, la care să se-ncălzească omul pe înserate”, a scris Radu Anton Roman, conform adevarul.ro.

ADVERTISEMENT