Life

Ce să nu pui niciodată în salata de legume. Cele două ingrediente pe care e bine să le eviți. Motivul te va surprinde

Ingredientele pe care niciodată să nu le mai pui în salata de legume. De ce este bine să le eviți. Motivul te va surprinde.
23.11.2023 | 16:36
Ce sa nu pui niciodata in salata de legume Cele doua ingrediente pe care e bine sa le eviti Motivul te va surprinde
Ingredientele care nu ne ajută să preparăm o salată sănătoasă. Sursa foto: blondelish.com
ADVERTISEMENT

Se spune despre salata de legume că este sănătoasă și ideală pentru dietă, pentru persoanele care vor să piardă din kilograme. Specialiștii în nutriție vin cu un sfat, mai exact, trebuie să evităm adăugarea a două ingrediente. Despre ce este vorba și care este motivul?

Ce ingrediente nu sunt bune pentru o salată de legume sănătoasă?

Salata de legume este, într-adevăr, un aport de vitamine. Datorită acestui preparat organismul uman capătă nutrienții necesari pentru o funcționare corespunzătoare. Totuși, dacă nu suntem atenți și la tipul de ingrediente pe care le folosim, rezultatele nu vor fi conform așteptărilor.

ADVERTISEMENT

Experții ne avertizează să nu mai punem în salata de legume sosuri sau brânză, din cauză că vom acumula calorii peste limita normală. Chiar dacă oferă un plus de sațietate sau un gust mai intens, ar fi bine să le scoatem de pe lista ingredientelor.

De asemenea, nu sunt recomandate nici nucile, bucățelele de bacon prăjit sau crutoanele. Toate aceste îți măresc grăsimea corporală și nu e de mirare de ce te vei trezi peste noapte cu dimensiuni mai mari. Baconul, de altfel, poate fi înlocuit cu carne de pui sau de curcan fierte sau la cuptor.

ADVERTISEMENT

Află, totodată, faptul că dressingurile cremoase conțin aproape 200 de calorii, atât cam cât are în general o salată. Digestia îți va fi îngreunată. O opțiune de sos sănătos pentru salata de legume este iaurtul amestecat cu puțină zeamă de lămâie.

Salatele se consumă înainte de restul alimentelor, spun doctorii

Renumitul medic Constantin Dulcan precizează că o salată trebuie consumată înainte de restul preparatelor de pe masă, deoarece așa vom acumula enzime în corp. Mai mult decât atât, reputatul doctor subliniază ca la fiecare masă să mâncăm fructe și legume proaspete.

ADVERTISEMENT

În lipsa enzimelor, organismul are de suferit. Consecințele pot fi următoarele: durerile de cap, starea de greață, senzația de stomac încărcat după ce am mâncat, starea de somnolență, crampele abdominale sau, în cel mai rău caz, apariția unor boli grave.

”În primul rând, salatele ar trebui să le mâncăm înaintea restului de alimente. De ce? Nicio masă nu trebuie să fie fără legume și fructe proaspete. Logica este că nu avem suficiente enzime în corpul nostru ca să digerăm complet, mai ales carnea și lactatele.

ADVERTISEMENT

Legumele verzi, crude, nu veștejite pe rafturile magazinelor, vin cu enzime. Acele enzime contribuie, alături de cele interne, la digestia completă. Alimentele care nu se digeră complet fermentează și emit o serie întreagă de substanțe toxice. De aceea ne putem trezi cu dureri de cap sau cu boli mai mari”, a explicat medicul neurolog și psihiatru, Constantin Dulcan, în cadrul conferinței ”Fain și Simplu”, organizată la Chișinău la începutul lui noiembrie.

ADVERTISEMENT
Tags: