Life

Ce înseamnă când visezi câini. În ce situație se spune că e semn rău

Semnificația apariției câinilor în visele noastre. În ce situație se spune că este un semn rău. Explicațiile specialiștilor.
29.11.2023 | 16:13
Ce inseamna cand visezi caini In ce situatie se spune ca e semn rau
Ce semnifică apariția câinilor în visele noastre. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Multor persoane li se întâmplă să aibă vise bizare, pe care nu și le explică. Se spune că unele sunt ca niște prevestiri, unele bune, iar altele rele. De exemplu, apariția unor câini în vis poate semnifica faptul că vei avea parte de ceva frumos în viitorul apropiat sau…ceva neplăcut.

Ce semnifică apariția câinilor în visele noastre. Explicația specialiștilor

Câinii sunt în viața reală animale loiale, care îl protejează pe om de rele și casa acestuia. De cealaltă parte, există și patrupezi cu care puțini ar avea curaj să interacționeze, din cauză că sunt periculoși. Chiar dacă unii consideră un semn bun faptul că au visat câinii, alții dimpotrivă.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, studiile au arătat că visele noastre sunt și un rezultat al activităților noastre cotidiene sau al gândurilor. Subconștientul acționează și ne creează imagini confuze în timp ce dormim. Se spune și că visăm în fiecare noapte, chiar dacă nu ne amintim.

”Fiecare persoană visează de mai multe ori pe noapte, dar nu ne aducem aminte decât 10% din ceea ce visăm. Dacă visele apar înainte de miezul nopţii sau ne trezim imediat după ce am visat, nu ne aducem aminte nimic. În general visele pe care ni le aducem aminte sunt cele care apar spre dimineaţă”, explică psihologul Ana Maria Rusizan.

ADVERTISEMENT

În culturile antice, se credea că visele erau o modalitate de a afla vești despre cei aflați în lumea de dincolo, semne divine sau un mijloc de comunicare cu zeități. Sigmund Freud și Carl Jung, cei care au studiat visele, spun că ele ne reflectă mintea incoștientă.

”Ocupă (visul, n.r) un loc special în istoria psihanalizei şi marchează o turnantă. Începând cu ea psihanalizat a făcut pasul de la procedeu psihoterapeutic la psihologie a profunzimilor. Ceva ce nu are egal în restul ştiinţei noastre, o porţiune de pământ nou, sustras credinţelor populare şi misticii”, a scris Sigmund Freud în lucrarea sa ”Noi conferințe de introducere în psihanaliză”.

ADVERTISEMENT

Revenind la subiectul de față, câinii pot indica în vis trei teme, care au legătură cu comportamentul lor: prietenie, sinceritate, loialitate, milă, empatie, veselie, joacă, dar și tristețe, furie, pândă sau mușcătură. În cazul acestor aspecte din urmă înseamnă că ai putea avea de a face cu o trădare din partea cuiva apropiat.

Câinii pot simboliza drame din viața noastră

De asemenea, câinii pot simboliza și drame nerezolvate, dorințe sufletești puternice, pe care nu ți le-ai îndeplinit încă. Câinii pot fi și un semnal că trebuie să stai departe de oamenii care nu te ajută să avansezi în viață și care îți poartă pică.

ADVERTISEMENT

Totodată, dacă ești urmărit în vis de un câine, înseamnă că ai probleme cu anxietatea și că te simți tot timpul în pericol. În același timp, ești prea agitat și suferi de o lipsă de motivație, tragi de puterile tale și simți că nu mai faci față vieții.

ADVERTISEMENT