Life

Cum îți protejezi câinele iarna. Când e momentul să optezi pentru haine termice și cum ai grijă de lăbuțele lui

Tu știi cum să îți protejezi câinele iarna? Iată când e momentul să optezi pentru haine termice, dar și cum ai grijă de lăbuțele patrupedului tău.
27.11.2023 | 10:38
Cum iti protejezi cainele iarna Cand e momentul sa optezi pentru haine termice si cum ai grija de labutele lui
Cum îți protejezi câinele iarna. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum îți protejezi câinele iarna? În funcție de rasa patrupedului tău, e bine să știi când trebuie să optezi pentru hainele termice, dar și cum ai grijă de lăbuțele sale. Toate acestea sfaturi sunt esențiale.

Cum îți protejezi câinele iarna

Temperaturile au scăzut destul de tare și au ajuns sub pragul înghețului. Ce să faci dacă ai animale de companie și cum îți protejezi câinele iarna? În primul rând blana patrupedului tău trebuie să fie sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Astfel, ai grijă să îl periezi regulat, astfel încât părul mort să fie înlăturat, iar animalul tău de companie să fie izolat eficient împotriva temperaturilor scăzute. Referitor la hainele pentru câini, aici există numeroase discuții.

Sunt persoane care nu optează pentru ele, în timp ce altele se bazează pe acestea. Adevărul este că un câine are nevoie de haine doar atunci când blana acestuia este scurtă. Iar acest lucru se aplică doar în cazul anumitor rase de câini.

ADVERTISEMENT

Când e momentul să optezi pentru haine termice și cum ai grijă de lăbuțele lui

Dacă și tu ai un animal de companie cu blana scurtă, atunci poți opta pentru haine termice, ori jachete care să îi ofere o protecție suplimentară având în vedere temperaturile destul de scăzute de afară.

Cum îți protejezi câinele iarna? Contează foarte mult dacă patrupedul tău stă afară, sau în casă. Dacă îl ții în cușcă, ai grijă ca acesta să aibă un loc cald și uscat unde să doarmă. Poți opta pentru o pătură ceva mai groasă astfel încât să existe o protecție suplimentară.

ADVERTISEMENT

Dacă în schimb câinele tău stă în casă și îl scoți afară, ai grijă să nu stea prea mult timp acolo. Referitor la protecția lăbuțelor, poate nu știai, dar gerul ori zăpada le pot irita. Astfel, este recomandat să folosești bocanci pentru câini.

Ca să îți protejezi câinele iarna, contează și alimentația. Cel mai bine ceri sfatul medicului veterinar în acest sens. El va ajusta dieta câinelui în funcție de nevoile acestuia. De asemena, ai grijă să eviți plimbările lungi.

ADVERTISEMENT

Gerul de afară nu este tocmai prietenos cu animalul tău de companie. Chiar dacă sunteți obișnuiți să vă plimbați mai mult, în perioada rece e bine să limitezi astfel de plimbări, spre siguranța lui.

ADVERTISEMENT