Life

Ce înseamnă, de fapt, luminile intermitente de pe routerul WiFi. Două dintre ele nu trebuie ignorate niciodată

Ce înseamnă, de fapt, luminile intermitente de pe routerul WiFi? Multă lume nu le ia în seamă decât atunci când dispozitivul nu mai funcționează.
29.03.2023 | 15:56
Ce inseamna de fapt luminile intermitente de pe routerul WiFi Doua dintre ele nu trebuie ignorate niciodata
Ce înseamnă, de fapt, luminile intermitente de pe routerul WiFi. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Puțini oameni știu ce înseamnă luminile intermitente de pe rutierul WiFi. Astfel, dacă te numeri printre ei, ar fi bine să te informezi corect. Sunt anumite semnale de avertizare care trebuie luate în calcul după cum avertizează experții din domeniu.

Ce înseamnă, de fapt, luminile intermitente de pe routerul WiFi

Expertul în rețele Theodore Covey a împărtășit cu Networks Hardware câteva informații interesante pentru a afla ce înseamnă luminile intermitente de pe routerul WiFi. În primul rând este bine să știm că routerul WiFi are mai multe culori. Acestea sunt alb, chihlimbar, alb și verde.

ADVERTISEMENT

Iar fiecare culoare arată, de fapt, starea routerului. Care sunt cele ”bune” și care sunt cele ”rele? Luminile roșii de pe routerul WiFi înseamnă că ceva nu este în regulă, și că este nevoie de o atenție urgentă. “Dacă vedeți lumini roșii intermitente, înseamnă că aveți probleme de conectare la rețea”, spune Covey. De cealaltă parte “luminile solide indică faptul că există o eroare de conectare”.

Luminile de culoare chihlimbar în schimb, au diverse semnificații posibile. “Dacă vedeți o lumină chihlimbar solidă pe un router Linksys, înseamnă că aveți probleme cu routerul din cauza opțiunilor de configurare.”, adaugă Covey, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, dacă o vezi pe un router TP-Link, atunci ai nevoie doar de o actualizare a firmware-ului. Trebuie menționat că firmware-ul este un program de calculator care este “încorporat” într-un dispozitiv hardware și reprezintă o parte esențială a hardware-ului.

Ce semnificație are, de fapt, culoarea albă

La anumite routere, LED-urile albe care clipesc pot însemna că routerul nu reușește să se conecteze la modem sau că routerul are firmware-ul corupt. Acest lucru mai poate avea și o semnificație pozitivă. La unele routere WiFi, luminile albe au același scop ca și LED-urile verzi.

ADVERTISEMENT

Luminile verzi de pe routerul WiFi arată că totul este în regulă pe router. Semnalul este bun, deci nu sunt motive de îngrijorare. “Arată că aveți un router alimentat și că acesta transmite semnale prin diverse mijloace.”, spune Covey.

Mai sunt însă și alte lucruri despre routerul WiFi care merită știute. Potrivit expertului, în cazul în care conexiunea internetului din casă este una lentă, poate întârziată, cel mai probabil de vină ar fi poziția routerului. Și totuși unde trebuie amplasat acesta?

ADVERTISEMENT

Specialistul spune că routerul ar trebui să fie plasat la o înălțime de cinci până la șapte picioare de la sol, cu o linie de vizibilitate curată. De asemenea, el trebuie să stea în apropierea aparatelor care se folosesc de el, precum calculator ori televizorul inteligent.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Am văzut genunchii îngrămădiţi acolo". Cadavrul unui bărbat, găsit într-o valiză abandonată de câteva zile pe marginea drumului, în Vaslui
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții...
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții Elenei Tănase
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu...
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu zeci de mii de euro în lăutari. Imagini fabuloase cu patronul FCSB
Bani de la stat pentru absolvenții de liceu sau facultate. Care sunt condițiile
Bani de la stat pentru absolvenții de liceu sau facultate. Care sunt condițiile
ÎMPĂCAREA MOMENTULUI! După ce s-au făcut de rușine și s-au acuzat de infidelitate,...
ÎMPĂCAREA MOMENTULUI! După ce s-au făcut de rușine și s-au acuzat de infidelitate, Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău s-au împăcat. S-au întâlnit pe furiș!
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor....
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor. STUDIU
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de...
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de preparat și conține doar ingrediente menționate în Cartea Sfântă