Sport

Ce le-a cerut căpitanul Israelului coechipierilor săi în duelul cu România pentru Euro 2024: „Avem o obligație!”

Căpitanul Israelului a purtat o rundă de discuții cu restul coechipierilor de la echipa națională. Ce le-a cerut colegilor înaintea meciurilor din preliminariile Euro 2024.
22.10.2023 | 23:05
Ce lea cerut capitanul Israelului coechipierilor sai in duelul cu Romania pentru Euro 2024 Avem o obligatie
Ce le-a cerut căpitanul Israelului colegilor de la echipa națională. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

În urma conflictului armat palestino-israelian, echipa națională de fotbal din „Țara Sfântă” nu și-a putut disputa în octombrie meciurile cu Kosovo și Elveția din preliminariile Euro 2024. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, UEFA ia în considerare ca naționala lui Alon Hazan să dispute patru meciuri în noiembrie, din trei în trei zile.

Ce le-a cerut căpitanul Israelului restul coechipierilor: „E greu să te concentrezi pe fotbal”

Situația teribilă din Israel a dat peste cap programul Grupei I din preliminariile Euro 2024. FANATIK a aflat direct de la UEFA că forul continental ar urma să decidă ca naționala lui Alon Hazan să joace patru meciuri în noiembrie, din trei în trei zile. Primul meci ar urma să fie Kosovo – Israel (12 noiembrie, în deplasare).

ADVERTISEMENT

Totuși, meciul împotriva kosovarilor nu este programat la o dată oficială UEFA, iar Eli Dasa, căpitanul Israelului, a luat legătura cu restul fotbaliștilor de la echipa națională în acest weekend.

Jucătorul lui Dinamo Moscova i-a rugat pe colegi să le ceară antrenorilor de la club să-i lase atât în cantonamentul naționalei de la începutul lunii noiembrie, cât și la meciul cu Kosovo de pe 12 noiembrie, anunță publicația israeliană Sport5. Aceasta este o dată neoficială, ia echipele de club nu sunt obligate să cedeze jucătorii.

ADVERTISEMENT

„Avem o obligație și mai mare acum să încercăm să aducem un zâmbet înapoi țării noastre, fanilor noștri. Cu toții trecem printr-o perioadă dificilă. E greu să vezi ce se întâmplă în țară și e greu să te concentrezi pe fotbal, dar avem obligația de a reprezenta țara cu respect, mai ales în momente ca acestea”, a declarat Eli Dasa.

Când va avea loc reunirea echipei naționale a Israelului

Eli Dasa, care a adunat 58 de apariții în tricoul naționalei Israelului, a obținut deja permisiunea lui Marcel Licka, antrenorul de la Dinamo Moscova, pentru ca fotbalistul să vină în cantonamentul echipei pentru meciurile cu Kosovo, Elveția, România și Andorra.

ADVERTISEMENT

Benny Tabak le-a transmis jucătorilor că reunirea va avea loc pe 6 noiembrie în Israel, cu șase zile înainte de meciul de la Priștina. Managerul echipei naționale a Israelului a transmis că va primi un program exact în perioada următoare.

După meciul cu Kosovo, Israel va juca pe teren neutru cu Elveția (15 noiembrie) și România (18 noiembrie). Naționala lui Alon Hazan va încheia preliminariile Euro 2024 cu un meci pe terenul „lanternei roșii” Andorra (21 noiembrie).

ADVERTISEMENT

Israel ocupă locul 3 în Grupa I, cu 11 puncte în 6 partide. Naționala lui Alon Haza se află la cinci puncte în spatele liderului România. „Tricolorii” au și două meciuri în plus. Locul secund, care duce la turneul final, este ocupat de Elveția, cu 15 puncte în 7 partide.

ADVERTISEMENT