Sport

Ce lovitură putea să dea Barcelona! Neymar, la un pas de revenirea pe “Camp Nou”: “Ne-au spus că nu mai rămâne la PSG”

Barcelona putea să dea marea lovitură a verii pe piaţa transferurilor şi să-l readucă pe Neymar. Joan Laporta a explicat cum a căzut mutarea.
08.10.2021 | 13:30
Ce lovitura putea sa dea Barcelona Neymar la un pas de revenirea pe Camp Nou Neau spus ca nu mai ramane la PSG
ADVERTISEMENT

Joan Laporta a oferit primul interviu amplu după ce Lionel Messi a părăsit-o pe Barcelona, iar printre temele abordate s-a numărat şi campania de transferuri din vară. Preşedintele catalanilor a susţinut că Neymar şi-a dorit să revină pe “Camp Nou” în vară.

Neymar, la un pas să plece de la PSG la Barcelona: “Ar fi putut să genereze venituri bune”

Chiar dacă se află într-o situaţie financiară dezastruoasă, cu datorii de peste 1,3 miliarde de euro, Barcelona ar fi putut să dea o mare lovitură pe piaţa transferurilor. Joan Laporta a dezvăluit că Neymar a fost aproape de o revenire în tricoul blaugrana.

ADVERTISEMENT

“Când ne-au fost explicate numerele (n.r. situaţia financiară), ne-am gândit că este posibil. Raportul de due diligence nu era încă gata.

Ni s-a spus că vrea să vină, că nu va mai rămâne acolo (n.r. PSG) şi că şi-a convins clubul (n.r. să-l lase să plece). L-au convins până la urmă. Asta e legea în fotbal, câştigă cine face oferta mai bună.

ADVERTISEMENT

Faptul că nu l-am transferat a fost bine. Nu ne-ar fi ajutat să soluţionăm situaţia de acum. Neymar ar fi putut să genereze venituri bune, dar transferul lui nu ar fi fost o ideea bună”, a spus Joan Laporta într-un interviu pentru RAC1.

Neymar, prestaţie modestă în Rennes – PSG 2-0

Neymar nu parcurge cea mai bună perioadă, iar acest lucru a putut fi observat şi în meciul Rennes – PSG 2-0. Brazilianul a pierdut de mai multe ori mingea, iar cifrele de la final au fost modeste.

ADVERTISEMENT

“Brazilianul a vrut să se distreze cu Rennes. A crescut numărul driblingurilor, dar a crescut și numărul dăților în care a pierdut mingea. A ratat și o ocazie mare de gol în minutul 23. S-a aflat de foarte puține ori în fața porții pentru a putea șuta. A avut un meci complicat”, au scris jurnaliştii de la L’Equipe.

În actualul sezon, Neymar a jucat 7 meciuri pentru PSG şi a reuşit să marcheze 1 gol. Brazilianul a mai contribuit cu 2 pase decisive în cele 592 de minute bifate în tricoul formaţiei de pe “Parc des Princes”.

ADVERTISEMENT

De remarcat este faptul că Neymar a fost al doilea fotbalist care era dispus să plece de la PSG în vară. Kylian Mbappe, într-un interviu pentru RMC, a dezvăluit că le-a cerut conducătorilor echipei să-l lase să părăsească Parisul, însă s-a lovit de refuzul acestora.

A plecat pe o sumă record la PSG

Neymar a rămas cel mai scump fotbalist transferat în istoria fotbalului, după ce PSG a activat clauza de reziliere a contractului cu Barcelona. În vara lui 2017, şeicii care deţin formaţia franceză au plătit 222.000.000 de euro ca să-l aducă pe “Parc des Princes”, o mutare care a stârnit multe discuţii pe marginea fair-play-ului financiar.

Ajuns la FC Barcelona în iulie 2013, după ce Santos a încasat 88.200.000 de euro, Neymar a jucat 186 de meciuri pentru catalani şi a marcat 105 goluri. La PSG, din cauza mai multor accidentări, brazilianul a strâns doar 123 de apariţii şi 88 de reuşite.

ADVERTISEMENT