News

Ce luase Vlad Pascu înainte de accidentul de la 2 Mai. Dezvăluiri din raportul INML

Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în 2 Mai, luase un cocktail de droguri alcătuit din mai mult de trei substanțe diferite.
25.08.2023 | 07:12
Ce luase Vlad Pascu inainte de accidentul de la 2 Mai Dezvaluiri din raportul INML
Ce luase Vlad Pascu înainte de accidentul de la 2 Mai. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a prezentat rezultatul analizelor toxicologice în cazul lui Vlad Pascu. Așadar, tânărul luase un cocktail de droguri, pe lângă varianta inițială care prezenta o combinație de cocaină, amfetamină și metamfetamină. Acum experții vor stabili în baza acestor date în ce măsură drogurile i-au influențat șoferului capacitatea de a conduce.

Ce luase Vlad Pascu înainte de accidentul de la 2 Mai

Între timp, Vlad Pascu a fost dus la audieri la DIICOT, în mare secret. Asta, în timp ce sindicaliștii EUROPOL acuză Poliția din Constanța că au favorizat infractorii și dependenții de droguri de pe litoral. Conform Știrile PRO TV, Vlad Pascu a fost scos pe ușa din spate din arest, urcat într-o mașină cu geamuri fumurii și dus la sediul DIICOT.

ADVERTISEMENT

Aici, Vlad Pascu cel mai probabil a dat detalii despre rețeaua de trafic de droguri care-l aproviziona. A fost vizitat în arest de noua sa avocată, Ionela Stoica, un personaj aparte pe rețelele de socializare. Drept dovadă un mesaj scris de femeie pe Facebook: ”Tu dormi? Nu dormi! Dacă știi, fură tu cum știi. Dacă poți, frate, să bei, atunci bea tu pentru toți! Dacă ai omorât un om, scapă tu cum poți”.

Au fost așteptați în arest și părinții lui Vlad Pascu, pentru a-și vizita fiul, însă aceștia nu au mai ajuns. Asta, în timp ce sindicatul EUROPOL s-a revoltat și a arătat că polițiștii detașați din teritoriu pe litoral au fost ținuți departe de probleme reale cum ar fi traficul de droguri, tocmai pentru a nu deranja pe nimeni.

ADVERTISEMENT

”Am fost doar semafoare umane timp de nouă ore pe zi. Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc pe alcool și droguri, ci doar să dirijăm. Atât! Să asigurăm fluență demnitarilor care veneau în vacanță în Constanța Dintre toți detașații, nici măcar unul nu a fost planificat în schimbul trei să acționeze! Toți am fost în schimbul unu și doi, strict pentru fluidizare!”, s-au plâns oamenii legii.

Așadar, caracatița e mai mare decât ar crede cineva și, evident, periculoasă pentru curioși. ”Pur și simplu am dirijat un semafor la trecerea de pietoni, ce înseamnă de la Agigea intrare până în Eforie Nord, ieșirea. Deci, aia a fost activitatea noastră 35 de zile. Tu aveai niște posturi fixe, dacă te îndepărtai de acele posturi, în fiecare post erau camere de luat vederi, care șeful de serviciu le avea pe telefon și el le verifica constant, când nu eram acolo, dădea prin stație”, s-a plâns alt polițist.

ADVERTISEMENT

Pe fir a intrat Marcel Ciolacu, care a transmis un mesaj referitor la acest caz. ”Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale ci despre lucruri grave, care arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală. Prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă. Vreau să îi transmit domnului ministru Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos”, a transmis Ciolacu.

Între timp, apar tot mai multe dovezi și mărturii că Vlad Pascu era dependent de droguri și crea mari probleme în cartier. Asta, după divorțul părinților Miruna și Mihai, moment în care Vlad Pascu a rămas să locuiască singur într-o vilă din București. Aici polițiștii veneau la ușa casei destul de des, din cauza numeroaselor probleme pe care Vlad Pascu le cauza.

ADVERTISEMENT

Psihiatrul Gabriel Diaconu avertizează că o persoană tânără poate ajunge o epavă dacă o ia pe drumul consumului de droguri. ”Sunt părți din creier care nu mai cresc la fel cum ar fi crescut fără drog și inclusiv la vârsta adultă, poți să vezi ticuri, semne neurologice soft din categoria tulburărilor de mișcare, amnezie lacunară, nu reușește să și aducă aminte, iar nivelul de inteligență scade”, a explicat Diaconu pentru Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT