Life

Ce mănâncă vedetele din folclor în Postul Paștelui. Avem meniul divelor din România

Vedetele din folclor au povestit ce mănâncă în Postul Paștelui! Două artiste iubite de public au dezvăluit meniul lor, pentru FANATIK.
11.04.2024 | 17:00
Ce mananca vedetele din folclor in Postul Pastelui Avem meniul divelor din Romania
Vedetele din folclor au dezvăluit ce mănâncă în Postul Paștelui. Foto: Instagram/ Montaj foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Vedetele din folclor au dezvăluit, pentru FANATIK, cum arată meniul lor în Postul Paștelui, dat fiind că se țin de obicei și evită toate produsele alimentare de proveniență animală.

Ce mănâncă vedetele din folclor în Postul Paștelui. Artistele care țin tot postul

Două din cele mai cunoscute și apreciate cântărețe de muzică populară din România, Ornela Pasăre și Emilia Ghinescu, au povestit, pentru FANATIK, că nu se abat de la post, indiferent că vorbim despre Crăciun sau Paște.

ADVERTISEMENT

Ornela Pasăre ține post în semn de mulțumire față de Dumnezeu pentru toate lucrurile bune pe care i le-a adus în viață. Cântăreața are zile în care nu mănâncă absolut nimic și abia dacă bea apă.

Ornela Pasăre consumă preparate libaneze, salate, dar și sarmale de post

„Nu doar în posturile de peste an, ci și în timpul anului, mă înfometez de bună voie, adică am zile când nu mănânc nimic pană seara târziu, doar iau anafură și beau aghiasmă dimineata pe stomacul gol, așa simt să fac și mă simt extraordinar. Nu numai cu pâine trăiește omul, ci cu orice cuvânt al lui Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Postirea ne ajută, într-adevăr, să apreciem mâncarea ca pe o binecuvântare. De copil țin post și imi iese, le mulțumesc bunicilor pentru asta, sunt binecuvântată și recunoscătoare. Postul trebuie să fie însoțit de rugăciune, să mergem la Sfintele slujbe cu sufletul curat și plin de iubire, să ne spovedit, să ne împărtășim, cât de des putem. Numai așa Iisus Hristos va învia în sufletele noastre.

În post, mănânc mâncare libaneză, multe salate, legume, fructe, sarmale de post, mâncare de bame, supă cremă de legume, mâncare de spanac, urzici. Ador ciorba de urzici. Mănânc zacuscă, plăcinte de post, clătite de post, cozonac de post, gogoși.

ADVERTISEMENT

Desertul meu preferat este, însă, coliva, poate și pentru că era desertul adus de bunica mea, de la biserică, desertul copilăriei. Iar când este dezlegare la pește, mănânc bineînțeles pește, fructe de mare, creveți, scoici. Eu ador fructele de mare”, a dezvăluit Ornela Pasăre, pentru FANATIK.

Vedetele din folclor, despre Postul Paștelui. Ornela: „La un moment dat, în adolescență, am avut niște gânduri de a mă călugări”

Vedetele din folclor, vorbind despre Posul Paștelui, mai sunt de părere că nu doar abținerea de la mâncare este importantă, ci și felul în care ne comportăm în această perioadă a anului, înainte de Paște.

ADVERTISEMENT

Ornela Pasăre spune că sunt multe păcate pe care trebuie să le aruncăm de tot din mintea noastră în Postul Paștelui, de la invidie, judecarea celorlalți și până la cel mai urât sentiment posibil: ura față de semeni. Artista a avut, la un moment dat, gândul de a se călugări. Apoi, și-a dat seama că ar fi mult prea greu pentru ea să aibă o viață monahală, cu toate că este extrem de credincioasă.

„Acum că tot vorbesc de post, îmi aduc aminte că, la un moment dat, în adolescență, am avut niște gânduri de a mă călugări. Nu cred că am avut acea chemare cu adevărat. Mi-am dat seama că a te călugări este o haină grea. Nu o poate îmbrăca oricine.

Nu este deloc ușor acest drum, însă este un drum binecuvântat și divin. Așa că să îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru preoții, călugării și pustnicii pe care îi avem și se roagă pentru noi și pentru țara aceasta”, ne-a spus Ornela Pasăre.

Emilia Ghinescu are în meniu fasole, năut și humus

Și Emilia Ghinescu se ține de Postul Paștelui. Blondina nu vrea, însă, să se laude cu asta, pentru că ei i se pare ceva firesc, asta cu toate că tot mai puține persoane mai respectă obiceiul. Ghinescu ne-a zis că renunțarea la lactate e o provocare mare pentru ea. După carne nu prea se omoară nici în restul anului.

„Nu trebuie să fie o laudă faptul că țin post. Este un lucru absolut normal. Am ținut în perioada Crăciunului tot postul și m-am și împărtășit, lucru, ca să zic așa, destul de unic pentru mine și frumos. Anul ăsta, la fel, țin postul și vreau să împărtășesc din nou și să mă spovedesc la părintele duhovnic.

Contează să îți dorești. Dacă îți dorești, n-ai cum să nu postești. Eu și așa nu sunt o mare iubitoare de carne. Ce pot să spun că îmi lipsește? Lactatele. Iubesc foarte mult laptele, tot ce înseamnă brânză și atunci când nu le mănânc, într-adevăr, sufăr.

Dar, în rest, îmi iau proteina din legume. Mănânc fasole, mănânc năut, humus. Nu-mi este greu, chiar nu-mi este greu”, a declarat Emilia Ghinescu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT