Life

Ce mâncare bizară consumă bărbații islandezi. Dezvăluirile unei moldovence: ” Urmează să aflu cum se gătește”

Mâncarea tradițională a bărbaților din Islanda de ziua lor națională. Ce a mărturisit o tânără din Republica Moldova despre soțul ei islandez.
25.01.2024 | 14:54
Ce mancare bizara consuma barbatii islandezi Dezvaluirile unei moldovence  Urmeaza sa aflu cum se gateste
Ce mâncare ciudată consumă bărbații islandezi de ziua lor. Sursa foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Felul de mâncare bizar pe care îl consumă bărbații din Islanda de ziua lor națională. Anastasia Cruz, o tânără din Republica Moldova care locuiește de 7 ani în ”țara de foc și gheață”, a spus ce meniu îi va pregăti soțului său islandez.

Ce preparat bizar consumă bărbații din Islanda de ziua lor națională

Islanda este o țară unde puțini ar avea curajul să se mute aici definitiv, din cauza temperaturilor foarte scăzute sau a vremii mai mult mohorâte. Islandezii au tradiții și obiceiuri aparte față de alte regiuni europene, iar unele par destul de bizare. Ce le place bărbaților de aici să mănânce de ziua lor națională?

ADVERTISEMENT

Vineri, pe data de 26 ianuarie, în Islanda se va celebra ziua națională a bărbatului, spune Anastasia Cruz, o tânără basarabeancă mutată în această zonă de 7 ani. Tot aici și-a găsit și sufletul pereche și a rămas uimită când a aflat cu ce se va delecta acesta la finalul săptămânii.

Mai exact, bărbații islandezi obișnuiesc să consume de ziua lor națională cap de oaie. Anastazia Cruz îi va găti partenerului ei acest produs, dar încă nu știe cum. Pentru a se asigura că rezultatul va fi unul gustos, se va documenta bine în prealabil.

ADVERTISEMENT

”De ziua bărbaților au mâncare tradițională, adică eu soțului meu trebuie să-i servesc un cap de oaie. E pe 26 ianuarie anul asta. Urmează să aflu cum se gătește, dar cert e că e un cap de oaie și se vinde la magazin. Deja au început pentru că asta mănâncă bărbații de ziua bărbaților.”, a declarat Anastazia Cruz în emisiunea online ”Departe de România”.

Islandezii consumă carne de rechin. Cât este de bună

Anastasia a mai spus că islandezii au și obiceiul de a mânca rechini. Însă, nu oricum, din cauză că aceștia au carnea otrăvitoare. Drept urmare, la scurt timp după captură, islandezii nu consumă imediat carnea rechinului. Inițial o taie în bucăți și apoi o pun în pământ, la fermentat.

ADVERTISEMENT

După ce carnea de rechin a fermentat, se poate servi, fiind comestibilă. Anastasia a gustat și ea și a simțit un miros similar cu soluția pe care medicii o dau pe la nas pacienților pentru a se trezi dintr-o anestezie. Acesta ”trezește fiecare celulă din tine”, a mai detaliat tânăra.

”Islandezii mănâncă rechin și dacă vrei să-l mănânci atunci când l-ai prins nu poți deoarece carnea lor este otrăvitoare dacă vrei să o mănânci imediat ce l-ai prins. Carnea respectivă, tăiată în bucățele mici, merge în pământ, stă acolo, fermentează.

ADVERTISEMENT

Are un gust de și un miros ca atunci când te trezești după o intervenție chirurgicală și îți dă cu soluție pe la nas care trezește fiecare celulă din tine. Exact acelea sunt gustul și mirosul cărnii respective atunci când procesul a fost finalizat și e gata de mâncat. E un fel de gustărică care se consumă cu tărie”, a mai precizat Anastasia Cruz.

ADVERTISEMENT