Life

Locul secret din România care seamănă cu Islanda. Aici nu există deloc țânțari și cazarea este cât se poate de ieftină

Acest loc secret din România seamănă cu Islanda. Aici nu există deloc țânțari, iar cazarea este cât se poate de ieftină.
22.01.2024 | 09:28
Locul secret din Romania care seamana cu Islanda Aici nu exista deloc tantari si cazarea este cat se poate de ieftina
Locul secret din România care seamănă cu Islanda. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că există un loc în România unde nu există deloc țânțari? Seamănă izbitor cu Islanda, iar cazarea aici este una cât se poate de ieftină. Unde se află acest loc și ce are atât de special?

Locul secret din România care seamănă cu Islanda

Într-un loc din România nu există deloc țânțari. Mai mult de atât, prețurile sunt accesibile, iar peisajul din zonă îți taie răsuflarea. Nu puțini sunt cei care spun că seamănă izbitor cu Islanda. 

ADVERTISEMENT

Cea mai mare problemă pentru mulți turiști din România o reprezintă țânțarii. În special în perioada verii, aceștia sunt prezenți atât pe litoral, cât și în deltă ori în alte destinații îndrăgite.

Se pare însă că există și un loc în România unde nu există țânțari. Inclusiv specialiștii au decis să îl analizeze, având în vedere avantajele pe care le oferă. Despre ce loc este vorba?

ADVERTISEMENT

Localitatea Băiuț din Maramureș ascunde multe secrete. Aici vremea e variabilă, răcoroasă, iar procentul de oxigen din aer e și el unul mare. Tot aici, nu există țânțari. Iar acest lucru a generat controverse în rândul specialiștilor.

În localitatea Băiuț din Maramureș există deloc țânțari

Biologul Walter Ubelhart, spre exemplu, a decis să cerceteze cele întâmplate acolo. Deși țânțarii sunt prezenți mai în toate regiunile, iar mușcăturile lor sunt enervante, acest loc din România pare a fi o excepție.

ADVERTISEMENT

Unde se află acest loc din România nu există țânțari? Localitatea Băiuț e situată la o altitudine de 600 de metri și înconjurată de păduri. Și s-ar părea că în realitate, vremea ar fi cheia acestui fenomen.

Mai exact, variațiile mari de temperatură ar bloca ciclul biologic al dezvoltării țânțarilor. Se pare că aici, vremea e cu adevărat instabilă. În luna iunie poate fi extrem de cald, dar poate și să ningă.

ADVERTISEMENT

„Se știe că tânțarii iubesc căldura și umezeala, fiind întâlniți în jurul lacurilor, bălților, mlaștinilor sau apelor curgătoare. Umezeală avem în zonă, fiind multe ape curgătoare și chiar o mulțime de mlaștini de turbă în regiune. Variațiile de temperatură, în schimb, sunt foarte mari. Există chiar o vorbă în comună că ”, spune biologul, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT