Sunt câteva măsuri pe care asiaticii le-au luat deja în restaurante, măsuri aplicate în contextul pandemiei de coronavirus! Aproape imediat, experții din domeniu au anunțat la vederea fotografiilor că masa în oraș, așa cum o știam cu toții, nu va mai arăta niciodată la fel.
De altfel, COVID-19 a schimbat din temelii modul în care ne trăim viața de zi cu zi și, în mod evident, luatul mesei într-un restaurant nu avea cum să scape.
David Chung, bucătar chef și fondatorul Momofuku, a întrebat utilizatorii de Twitter din Asia de Est cum arată masa în oraș acum după ce restricțiile privind pandemia de coronavirus au început să se ridice treptat.
În ciuda faptului că răspunsurile au venit din mai multe țări, din diferite orașe, restaurante, pubburi, cafenele, cei mai mulți utilizatori au povestit că angajații poartă mască și dezinfectează vesela în fața lor.
Mai mult de atât, măsurile de precauție nu se opresc aici. Oamenii au transmis că un lucru inedit este acela că restaurantele oferă dezinfectant gratuit.
Există și locuri unde mergi să mănânci și care au decis să verifice temperatura clienților înainte de a-i primi în timp ce alte locații au creat separeuri pentru a menține distanța socială.
Între timp, China anunță că unul dintre cele patru laboratoare autorizate să efectueze teste clinice – Sinovac Biotech – se declară pregătit să producă 100 de milioane de doze pe an din vaccinul său experimental împotriva noului coronavirus.
Laboratorul se arată încrezător. În 2009 a luat-o înaintea concurenţei şi a devenit primul în lume care a pus pe piaţă un vaccin împotriva gripei porcine H1N1.
În pofida faptului că tratamentul este încă departe de omologare, producătorul este necesar să demonstreze că este capabil să-l producă la scară mare şi să supună loturi controlului autorităţilor.