Fotbal international

Ce meciuri au stranierii. Keșeru, dublă și pasă de gol în Bulgaria. Video

08.11.2020 | 21:34
Ce meciuri au stranierii Keseru dubla si pasa de gol in Bulgaria Video
ADVERTISEMENT

Weekend-ul 6-8 noiembrie aduce meciuri extrem de interesante în care sunt implicați stranierii români. Cea mai tare partidă va fi cea dintre Dinamo Kiev și Șahtior Donețk, programată pentru duminică.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 23:40 / Ciprian Tătărușanu a fost rezervă neutilizată la AC Milan în partida de pe teren propriu cu Verona. Meciul s-a încheiat 2-2, golul egalizator al gazdelor fiind marcat de Ibrahimovic în minutul 90+3.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 noiembrie, ora 21:33 / Florin Niță a fost integralist la Sparta Praga în înfrângerea suferită în deplasare cu Viktoria Plzen, scor 1-3. Portarul român s-a remarcat în minutul 88, când a reușit să apere un penalty, la scorul de 0-3.

În urma acestui rezultat, Sparta Praga a căzut pe locul 2 în clasament, cu 18 puncte după disputarea a 7 etape. Lider este Slavia Praga, echipă unde evoluează Nicolae Stanciu, care are un punct mai mult.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 noiembrie, ora 19:22 / Cosmin Moți și Claudiu Keșeru au fost titulari la Ludogoreț în victoria obținută cu 3-0 pe terenul lui ȚSKA 1948 Sofia, în timp ce Dragoș Grigore, accidentat, nu a făcut parte din lot. Keșeru a marcat primul și ultimul gol al formației sale, în minutele 45 și 78, și a oferit pasa la golul 2. A fost înlocuit în minutul 85.

Cosmin Moți a fost integralist și a fost căpitanul lui Ludogoreț în acest meci.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 18:58 / Ianis Hagi a fost din nou rezervă la Glasgow Rangers, dar de data aceasta antrenorul Steven Gerrard nu l-a mai uitat pe banca de rezerve, ci l-a introdus pe teren în minutul 70 al meciului cu Hamilton. Rangers a făcut o adevărată demonstrație de forță și s-a impus cu un neverosimil 8-0, dar, din păcate pentru internaționalul român, toate golurile au fost marcate cât timp el se afla pe bancă.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 noiembrie, ora 18:54 / Nicolae Stanciu a revenit printre titulari la Slavia Praga în meciul pe care echipa sa l-a câștigat pe teren propriu cu 1-0 în fața Mladei Boleslav. Stanciu a rezistat pe teren până în minutul 71, când a fost înlocuit de Traore, dar nu a ieșit cu nimic în evidență atât cât a jucat.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 18:50 / Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, s-a întâlnit din nou din postură de adversar cu Șahtior Donețk, echipă pe care a antrenat-o timp de 12 ani și cu care a cucerit peste 20 de trofee. Partida a contat pentru etapa a 9-a a campionatului Ucrainei și s-a încheiat cu victoria categorică a oaspeților, scor 3-0. În ciuda acestei înfrângeri, Dinamo Kiev a rămas pe primul loc în clasamnet, cu 20 de puncte, în timp ce Șahtior Donețk este pe poziția secundă, cu 19 puncte.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev – Șahtior Donețk 0-3 (J. Moraes 34, Antonio 66, Patrick 73)

  • În prelungirile primei reprize, Mircea Lucescu a mai primit o lovitură: Sydorchuk a fost eliminat.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 18:11 / Internaționalul român de tineret Mihai Dobre a fost în lotul lui Dijon pentru partida din deplasare cu Metz, încheiată 1-1, însă el nu a fost folosit nici măcar un minut, rămânând pe banca de rezerve până la final. După 10 etape disputate în Ligue 1, Dijon este ultima în clasament, cu 4 puncte.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 18:07 / Portarul Ionuț Radu s-a vindecat de coronavirus și a făcut parte din lotul lui Inter în deplasarea de la Atalanta, terminată la egalitate 1-1. El a luat loc pe banca de rezerve, nefiind utilizat nici măcar un minut.

În schimb, Denis Drăguș nu a făcut parte din lotul lui Crotone, care a terminat la egalitate, 0-0, partida din deplasare cu AC Torino.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 17:05 / Vejle BK, echipă antrenată de românul Costel Gâlcă, a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare contra lui Nordsjaelland, din etapa a 8-a a campionatului danez. Cu acest punct, Vejle se menține pe locul 4 în clasament, cu 14 puncte.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 16:55 / Silviu Lung jr., Cristian Săpunaru și Denis Alibec au fost integraliști în partida pe care Kayserispor a pierdut-o pe teren propriu cu 0-1 în fața lui Hatayspor în etapa a 8-a a campionatului Turciei. În urma acestui rezultat, Kayserispor este pe locul 18 în clasament, cu 6 puncte.

În schimb, Bogdan Stancu nu a fost inclus în lotul lui Genclerbirligi, care a pierdut cu 1-2 în deplasare în fața campioanei Basaksehir. Genclerbirligi este pe locul 19 în clasament, cu 5 puncte.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 15:39 / Echipa Jiangsu Suning, antrenată de Cosmin Olăroiu, a remizat, scor 0-0, cu Guangzhou Evergrande, în prima manșă a finalei campionatului Chinei.

Partida retur se va disputa joi, 12 noiembrie, de la ora 13:35.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 15:37 / Fundașul Ștefan Radu a fost titular în partida pe care echipa Lazio Roma a terminat-o la egalitate, acasă, scor 1-1, cu Juventus Torino, în etapa a șaptea din Serie A.

Radu a fost înlocuit în minutul 54. La ”Bătrâna Doamnă”, apărătorul Radu Drăgușin a fost doar rezervă.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 15:34 / Portarul Costel Pantilimon a fost integralist în partida pe care echipa Denizlispor a pierdut-o, în deplasare, scor 0-2, cu Yeni Malatyaspor, în etapa a opta a campionatului Turciei.

Portarul român are patea sa de vină la primul gol primit. VEZI AICI GOLURI


UPDATE, 8 noiembrie, ora 12:58 / Mijlocașul Cătălin Cîrjan a reușit un gol superb în partida pe care Arsenal U23 a câștigat-o, în deplasare, scor 6-0, cu Blackburn Rovers U23.

Românul în vârstă de 17 ani a marcat golul doi al ”tunarilor” cu un șut la vinclu de la marginea careului mare.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 22:40 / Polonezii de la Cracovia, echipa lui Cornel Râpă și Sergiu Hanca, au câștigat cu 3-1 meciul cu Jagiellonia. Sergiu Hanca este accidentat și nu a fost inclus în lotul formației clasate pe locul 11 în prima ligă din Polonia.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 22:25 / Mihai Bordeianu a jucat 72 de minute în înfrângerea suferită de Al Qadisiya în fața lui Al Nasr Riad, formația care îl vrea antrenor pe Dan Petrescu. Al Qadisiya este pe locul 9, cu șase puncte după patru meciuri, în timp ce Al Nasr a obținut prima victorie după trei înfrângeri și a urcat pe locul 13.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 21:55 / După două victorii consecutive în campionat, a venit și prima înfrângere pentru Panathinaikos cu Ladislau Boloni pe bancă. Oamenii tehnicianului român au fost învinși cu 1-0 de Atromitos, chiar la Atena, după golul lui Christodoulopoulos din minutul 88. În urma acestui rezultat, Panathinaikos a rămas pe loc de play-out, respectiv poziția a noua, în vreme ce Atromitos a urcat pe locul 6, ultima poziție din play-off.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 19:27 / Fundașul român Andrei Rațiu a fost titluar la Den Haag în meciul pierdut cu 2-4 pe teren propriu contra lui Twente în etapa a 8-a a campionatului olandez. El a rezistat pe teren 67 de minute, fiind înlocuit la scorul de 0-2.

După ieșirea lui Rațiu, finalul meciului a fost dramatic: Den Haag a marcat de două ori în minutele 76 și 86, dar a primit alte două goluri în minutele 89 și 90+2!


UPDATE, 7 noiembrie, ora 17:57 / Echipa Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Ajman, în etapa a cincea a campionatului Emiratelor Arabe Unite. În urma acestei remize, echipa pregătită de român se află pe locul doi în clasament, cu 10 puncte, la două puncte în spatele liderului Al Sharjah.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 17:55 / Mijlocașul Răzvan Marin a fost titular în partida pe care Cagliari a câștigat-o, acasă, cu scorul de 2-0, în fața formației Sampdoria Genova, în etapa a șaptea din Serie A. Internaționalul român a fost înlocuit la pauză.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 17:48 / Portarul formației Internazionale Milano, Ionuț Radu, a reintrat în izolare la domiciliu, după ce ultimul său test pentru coronavirus a fost neconcludent.

Conform football-italia.net, aceeași soartă o are și mijlocașul Roberto Gagliardini. Cei doi nu s-au antrenat cu echipa sâmbătă și așteaptă acasă rezultatele unor noi teste. În schimb, portarul Daniele Padelli a fost testat pozitiv la Covid-19.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 17:37 / Mijlocașul Alexandru Băluță a marcat un gol în partida pe care echipa Akademia Puskas l-a pierdut, în deplasare, scor 2-6, în fața formației Paks, în etapa a 10-a a campionatului Ungariei.

Fostul jucător al Craiovei a fost titular și a marcat primul gol al oaspeților, la scorul de 0-3. Băluță a fost înlocuit în minutul 73 cu un alt român, Marius Corbu.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 17:06 / Fundașul Vasile Mogoș a fost integralist în partida pe care echipe Chievo Verona a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu Pordenone, în etapa a șaptea din Serie B.

În schimb, atacantul Adrian Petre a rămas pe banca de rezerve la înfrângerea suferită de Cosenza, acasă, scor 1-2, cu Brescia.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 16:39 / Mijlocașul Alexandru Mitriță a dat două pase de gol în partida pe care echipa Al Ahli a câștigat-o, în deplasare, scor 4-3, cu formația Al Ain, în etapa a patra a campioantului Arabiei Saudite.

Internaționalul român a fost titular și a pasat decisiv la ultimele două goluri ale echipei sale, reușite de Al Somah (38) și Owusu (66). Imediat după ce a pasat pentru golul victoriei lui Al Ahli, Mitriță a fost înlocuit.

În urma acestui succes, Al Ahli a urcat pe locul doi în clasament, cu nouă punct, la un punct în urma formației prergătite de Răzvan Lucescu, Al Hilal.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 16:24 / Atacantul George Pușcaș a fost titular în partida pe care echipa reading a pierdut-o, acasă, scor 0-3, în fața formației Stoke City, în etapa a 11-a din Championship.

Internaționalul român a fost înlocuit în minutul 63.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 15:11 / Mijlocașul Eric Bicfalvi a fost integralist în meciul pe care echipa Ural a terminat-o la egalitate, acasă, scor 2-2, cu Spartak Moscova, în etapa a 14-a a campionatului Rusiei.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 10:12 / Echipa Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0, formația Al Ittifaq, în etapa a patra a campionatului Arabiei Saudite.

Golurile au fost marcate de Salem Al Dawsari (25) și Andre Carrillo (63). În urma acestui succes, trupa tehnicianului român a urcat pe primul loc în clasament, cu 10 puncte.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 10:09 / Fundașul Vlad Chiricheș este accidentat și nu a făcut parte din lotul echipei Sassuolo pentru meciul de acasă cu Udinese, scor 0-0, din etapa a șaptea din Serie A. Internaționalul român este incert pentru partida amicală cu Belarus și întâlnirile cu Norvegia și Irlanda de Nord din Liga Națiunilor.


UPDATE, 6 noiembrie, ora 21:10 / Victorie imensă pentru Marius Șumudică și Gaziantep. Cu Alin Toșca și Alexandru Maxim titulari, gazdele au învins cu 3-1 la capătul unui meci extrem de tensionat. La pauză, Gaziantep a condus cu 1-0 după golul lui Mirallas. În repriza a doua, Besiktas a egalat chiar dacă a rămas fără portarul Destanoglu, eliminat în minutul 55, însă gazdele au preluat din nou conducerea după doar două minute, prin golul lui Demir. În prelungiri, Șumudică a făcut nu mai puțin de trei schimbări în minutul 94, iar în minutul 97 echipa sa a mai marcat o dată prin Ozer. Mulțumită acestei victorii, Gaziantep a ajuns la 11 puncte și se află pe locul 7 în clasament. Besiktas a căzut pe locul 9, însă are un meci mai puțin față de oamenii lui Șumudică.


Vor avea parte de examene importante și românii din Italia, Arabia Saudită și Turcia, iar majoritatea fotbaliștilor noștri au șanse să joace încă din primele minute ale partidelor echipelor la care sunt legitimați.

În afară de Mircea Lucescu, și pentru ceilalți antrenori români se anunță un weekend interesant, îndeosebi pentru Marius Șumudică și Constantin Gâlcă, cei care vor juca împotriva unor vecine de clasament. În același timp, Cosmin Olăroiu se luptă pentru titlu în China!

Ce meciuri au stranierii. Dueluri tari pentru antrenorii noștri

De departe, duelul weekendului în care va fi implicat și un român este cel dintre Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. După ce și-a învins fosta echipă în Supercupa Ucrainei, Mircea Lucescu are șansa de a mai crește puțin în ochii fanilor din Kiev. Dinamo și Șahtior se întâlnesc în campionat duminică, 8 noiembrie, în ceea ce va fi duelul primelor două locuri. Gazdele lui Lucescu au 20 de puncte, în vreme ce urmăritorii din Donețk au și ei 16 puncte. Dacă învinge, Dinamo Kiev poate lua un avans considerabil de 7 puncte în lupta pentru titlu. Tudor Băluță, depistat pozitiv cu coronavirus, nu va fi disponibil pentru această partidă.

Și pentru Cosmin Olăroiu se anunță o zi de duminică, 8 noiembrie, cât se poate de încinsă. Formația sa, Jiangsu, primește vizita celor de la Gunagzhou Evergrande în turul finalei Superligii din China. Returul va avea loc în data de 12 noiembrie, atunci când se va afla numele noii campioane.

Pentru Marius Șumudică, weekendul va începe încă de vineri, 6 noiembrie, atunci când formația sa, Gaziantep, va juca acasă împotriva lui Beșiktaș, începând cu ora 19:00. Trupa lui Șumudică, Toșca și Maxim se află pe poziția a noua, în vreme ce oaspeții lor sunt pe opt. Diferența dintre cele două formații este de doar două puncte, astfel că o victorie i-ar ajuta pe oamenii lui Șumudică să își depășească adversarii în clasament.

Trupa lui Constantin Gâlcă, Vejle (locul 2), se va deplasa duminică, 8 noiembrie, pe terenul celor de la Nordsjaelland, fostă participantă în grupele Ligii Campionilor. Pentru formația lui Gâlcă, un rezultat pozitiv este obligatoriu, întrucât gazdele lor au 11 puncte, cu două mai puține decât Vejle, iar o victorie a lui Nordsjaelland (locul 6) ar însemna o coborâre drastică în clasament pentru oaspeții de duminică.

Pentru Ladislau Boloni, weekendul poate aduce un nou rezultat important, după ce Panathinaikos a legat două victorii în precedentele două partide jucate în Grecia. Alb-verzii primesc vizita lui Atromitos. Panathinaikos se află pe locul 7, cu nouă puncte, în timp ce oaspeții sunt pe locul nouă, cu opt puncte. O victorie, ar ajuta-o pe Panathinaikos să urce în clasament.

Și jucătorii au meciuri tari. Sassuolo și Chiricheș pot continua parcursul excelent

Valentin Mihăilă este în continuare indisponibil pentru Parma, echipă care va juca împotriva Fiorentinei, pe teren propriu, în data de 7 noiembrie. Tot în Italia, Interul lui Ionuț Radu se deplasează duminică la Atalanta și are nevoie neapărată de victorie pentru a reveni în top 4. Radu va fi, cel mai probabil, pe banca de rezerve. Răzvan Marin și Cagliari primesc acasă vizita Sampdoriei sâmbătă, de la 16:00, în vreme ce echipa lui Denis Drăguș, Crotone, se deplasează duminică la Torino, pentru meciul cu alb-vișiniii din oraș. Drăguș este, însă, de abia revenit după ce a fost izolat ca urmare a infectării cu coronavirus și are șanse mici să evolueze contra lui AC Torino.

Poate cel mai interesant duel din Serie A în care va fi implicat un român este cel dintre Sassuolo și Udinese, care va avea loc astăzi, 6 noiembrie, de la 21:45. Încă nu se știe dacă fundașul echipei naționale va putea evolua, după ce a ieșit accidentat în partida cu Napoli. Inclus în echipa lunii octombrie din Serie A, Chiricheș și-ar putea ajuta colegii să urce pe primul loc în Italia! Sassuolo are 14 puncte, cu două mai puține decât liderul Milan, iar o victorie împotriva formației Udinese, clasată pe locul 19 din 20, ar însemna că „verzii” ar deveni lideri, cel puțin până la meciul Milanului cu Verona, programat pentru duminică.

În Turcia, pe lângă formația Gaziantep va mai juca în acest weekend și Kayserispor, trupa pentru care evoluează nu mai puțin de trei români. Denis Alibec, Silviu Lung și Cristi Săpunaru vor primi vizita lui Hatayspor duminică, 8 noiembrie, în duelul locurilor 17 și 12. Cu o victorie, Kayseri ar acumula 9 puncte și s-ar putea îndepărta de locurile de retrogradare.

În prima ligă din Grecia, internaționalii Ionuț Nedelcearu și Cristi Ganea, convocat și el pe ultima sută de metri de Mirel Rădoi pentru meciurile cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord, vor juca între ei. Duelul Aris – AEK Atena va avea loc duminică, de la 19:30. Aris este pe locul 1, cu 16 puncte, în timp ce AEK are 13 puncte și se clasează pe poziția a treia.

Sunt vremuri grele pentru Ianis Hagi. Trimis de Mirel Rădoi la naționala U21, pentru a-l ajuta pe Adrian Mutu să se califice la Euro 2021, fiul lui Gheorghe Hagi a fost lăsat pe banca de rezerve și de Steven Gerrard în meciul din Europa League disputat pe terenul Benficăi Lisabona și încheiat cu scorul de 3-3. Ianis va avea șansa de a evolua din nou pentru Rangers duminică, în meciul cu Hamilton, de la ora 17:00. Se anunță un galop de sănătate pentru lider, neînvins după 13 meciuri și cu un avans de 9 puncte față de Celtic. Rivalii din oraș au, însă, două meciuri mai puțin disputate și s-ar putea apropia la doar trei puncte, dacă le câștigă. Rangers va da piept cu echipa de pe ultimul loc și are nevoie de o victorie clară pentru a sta liniștită.

Echipa lui George Pușcaș, Reading, este lider în Championship, iar românul speră la un loc în primul 11 în meciul cu Stoke City care se va disputa pe terenul lui Reading sâmbătă. Asta pentru că, deși este pe primul loc, formația alb-albastră a pierdut ultimele două meciuri din campionat.

Românii din Arabia Saudită, Alexandru Mitriță și Mihai Bordeianu vor juca sâmbătă, ambii în deplasare. Echipa lui Mitriță, Al-Ahli, merge pe terenul ultimei clasate Al Ain, în vreme ce Al Qadisiya, formația lui Bordeianu, joacă la Al Nasr Riyad.

ADVERTISEMENT