Life

Ce melodie românească domina topurile în anul în care te-ai născut. Șlagăre fără pereche într-un top al amintirilor

Ce melodii românești erau hit atunci când te-ai născut. Iată un top cu artiști din perioada 1960-2004. Cu siguranță ai auzit cântecele lor.
26.12.2022 | 18:55
Ce melodie romaneasca domina topurile in anul in care teai nascut Slagare fara pereche intrun top al amintirilor
Ce melodie era hit atunci când ai venit pe lume. Sursa foto: captură youtube, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată ce melodii rupeau topurile muzicale atunci când ai venit pe lume? Unele dintre ele sunt și astăzi cântate pe marile scene și încă fac furori.

Topul muzical al anilor 1960-2000. Ce piese erau hit în anul nașterii tale

Iată un clasament al hiturilor din perioada 1960-2004, realizat de qbebe.ro. Piesele se ascultau în intervalul menționat pe discuri sau casete și nicidecum pe youtube, așa cum se întâmplă în prezent.

ADVERTISEMENT

În anul 1960, melodia care se afla pe buzele tuturor românilor era cea a Aidei Moga, ”A fost de ajuns o melodie”. Solista spunea că succesul i se datorează surorii sale, Lavinia: ”Dacă nu veneam la București, aș fi rămas o anonimă”, declara Aida într-un interviu cu profesorul universitar dr. Gheorghe Sarău.

Un an mai târziu, în 1961, avea să cucerească publicul Aurelian Andreescu, cu piesa ”Oameni”. Soliști din actuala generație au mai fost auziți interpretând cântecul.

ADVERTISEMENT

Aurelian Andreescu era nu doar cântăreț al ”Epocii de Aur”, ci și compozitor. Se spune că muzica era pentru el pură pasiune, iar vocea lui avea un timbru vocal unic.

”A fost probabil cel mai valoros interpret pe care l-a avut muzica ușoară românească din timpul său, și nu numai. Cânta pentru satisfacția sa . Avea vocea tremolată, viguroasă, încânta publicul, pe care l-a iubit și respectat totdeauna. Era echilibrat și avea sufletul nobil”, a transmis compozitorul Temistocle Popa.

ADVERTISEMENT

”Lalele”, hitul anului 1962. Melodia face și astăzi furori. Cine o cântă

În anul 1962 apărea ”Lalele”, fredonată de Luigi Ionescu. Piesa a intrat rapid în inimile românilor, care o cumpărau ca pe bandă rulantă. Cu siguranță și astăzi mai auziți, din când, în când, faimosul vers: ”Lalele, lalele, frumoasele mele lalele!”.

În anul 1963, Margareta Pâslaru a fascinat cu vocea sa prin interpretarea melodiei ”Cum e oare?”. Piesa era printre cele mai ascultate în perioada respectivă. Tot atunci, artista își cucerea fanii cu ochii săi de un albastru rar întâlnit. În prezent, Margareta Pâslaru are 79 de ani.

ADVERTISEMENT

În anul 1964 Margareta Pâslaru continua ascensiunea în muzică. A lansat ”Două rândunici”, șlagărul auzindu-se peste tot: la tv, radio și în localurile unde artista era solicitată să cânte. Tot în 1964, Margareta Pâslaru a câștigat premiul UTM la Festivalul Mamaia.

În anul 1965 devenea hit melodia ”Doar băieții sunt de vină”, care-i aparținea Luminiței Dobrescu. Aceasta a fost prima care a câștigat festivalul ”Cerbul de Aur”. În perioada comunistă a fugit din țară, stabilindu-se în Germania. Dacă vrei să afli întregul top al pieselor hit, până în anul 2004, citește continuarea pe qbebe.ro

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Zodiile care dau lovitură după lovitură. În luna iunie li se va schimba...
Zodiile care dau lovitură după lovitură. În luna iunie li se va schimba viața
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion