News

Ce mesaj a transmis preotul din Scobâlțeni care și-a înșelat soția cu o enoriașă căsătorită: ”Nu toate lacrimile sunt sincere”

Preotul Bogdan Orzetic din Scobâlțeni și-a dat demisia în urma scandalului amoros în care a fost implicat. Ce mesaj a transmis acesta pe rețelele de socializare.
11.10.2022 | 12:38
Ce mesaj a transmis preotul din Scobalteni care sia inselat sotia cu o enoriasa casatorita Nu toate lacrimile sunt sincere
Mesajul transmis de preotul din Scobâlțeni care și-a înșelat soția cu o enoriașă căsătorită. Sursa foto: 7iasi.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aflat sub o anchetă a reprezentanților BOR, după scandalul amoros în care a fost implicat, preotul Bogdan Orzetic din Scobâlțeni și-a dat demisia de la parohie.

Mesajul transmis de preotul din Scobâlțeni care și-a înșelat soția cu o enoriașă căsătorită

Într-un amplu mesaj postat pe Facebook, preotul Orzetic şi-a luat la revedere de la credincioşii pe care i-a păstorit mai mulți ani de zile.

ADVERTISEMENT

Tânărul părinte recunoaște că ultimele două luni, care au urmat scandalului sexual, au fost cele mai grele din viața sa. ”M-au făcut să înțeleg și să accept definitiv că nu toate lacrimile sunt sincere”.

”Ultimele 2 luni (cele mai grele din viață) m-au făcut să înțeleg și să accept definitiv că nu toate lacrimile sunt sincere și nu izvorăsc dintr-o adevărată durere sau dintr-o sinceră căință, că vorbele spuse chiar și în cele mai tainice și intime situații nu exprimă întotdeauna adevărul.

ADVERTISEMENT

M-au făcut să înțeleg că pentru unii a fi creștin are conexiune doar cu calendarul în sensul distracției, că aforismul: ‘Scopul scuză mijloacele’ e ființial pentru mulți, că presa și politicul caută doar să vândă precum Iuda Iscarioteanul și că în momentele de mare încărcătură emoțională negativă mintea și judecata clară se întunecă spre satisfacția celor devianți care aplaudă și se hrănesc cu răul”, spune preotul de 46 de ani.

Conștient că nu va mai sluji curând, Bogdan Orzetic îi transmite numai bine viitorului preot și îi urează să fie ferit de ”ispite și încercări grele”.

ADVERTISEMENT

”Îi dorim viitorului preot o activitate pastorală binecuvântată și slujire ferită de ispite și încercări grele.

Ne rugăm ca Maica Domnului să ne păzească pe toți sub Acoperământul ei, să îi răsplătească pe cei ce au săvârșit fapte bune și să îi lumineze pe cei ce au greșit cu fapta, cu cuvântul și cu gândul!

ADVERTISEMENT

Bucurii și pace în Domnul! Vă îmbrățișez și mă despart cu adânc regret de toți”, a scris preotul Bogdan Orzetic pe Facebook.

Preotul din Scobâlţeni a primit interzis de la slujire

Recent, Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, a precizat că preotul Bogdan Orzetic nu mai deține funcția administrativă de paroh la Parohia Scobâlțeni.

Deocamdată, nu s-a ajuns în punctul în care să fie caterisit. Cazul din județul Iași este încă în analiza consistoriului eparhial.

”Până la finalizarea analizei situației sale canonice, preotul Bogdan Orzetic este în continuare oprit de la slujirea preoțească”, conform Bzi.ro.

ADVERTISEMENT