Sport

Ce mesaj au afișat ultrașii români în centrul orașului Belgrad după conflictul cu forțele de ordine kosovare

Ultrașii români au afișat un mesaj în centrul orașului Belgrad după ce au fost bătuți de forțele de ordine la finalul meciului Kosovo - România 0-0 din preliminariile Euro 2024.
17.06.2023 | 18:54
Ce mesaj au afisat ultrasii romani in centrul orasului Belgrad dupa conflictul cu fortele de ordine kosovare
Ultrașii români au afișat un banner uriaș în centrul orașului Belgrad. Foto: captură Digi Sport.
ADVERTISEMENT

România a remizat cu Kosovo, scor 0-0, în a treia etapă din preliminariile Euro 2024. Naționala lui Edi Iordănescu a fost încurajată de aproximativ 150 de persoane la Priștina. Ultrașii români au avut mari probleme cu forțele de ordine în Kosovo.

Ultrașii români, evacuați și bătuți de forțele de ordine din Kosovo

Suporterii români au aprins torțe și fumigene pe parcursul meciului de la Priștina. Momentul tensionat a avut loc în finalul partidei. Ultrașii români au fost evacuați de pe stadion și bătuți de forțele ordine, după ce au scandat împotriva kosovarilor, aflați într-un război politic cu Serbia.

ADVERTISEMENT

„Kosovo e Serbia”, au fost scandările ultrașilor români care i-au scos din sărite pe kosovari. Serbia nu o recunoaște ca fiind stat independent pe Kosovo, la fel cum este și cazul României. Scandările românilor împotriva țării adverse din preliminariile Euro 2024 au venit după ce kosovarii au huiduit imnul României.

Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei de fotbal a României, a fost extrem de deranjat de momentul în care fanii kosovari au huiduit imnul României. Mijlocașul a catalogat gesturile suporterilor adverși ca fiind o lipsă de respect. Kosovo și-a declarat independența față de Serbia în 2008.

ADVERTISEMENT
mesaj ultrași români Belgrad kosovari
Ultrașii români, înconjurați de forțele de ordine kosovare. Foto: captură Digi Sport.

Ce mesaj au afișat ultrașii români în centrul orașului Belgrad

După ce au fost evacuați și bătuți de forțele de ordine din Kosovo, ultrașii români nu au încheiat disputa. Potrivit presei din Serbia, Românii au afișat un banner uriaș la Belgrad prin care i-au „înțepat” pe adversarii „tricolorilor” din preliminariile Euro 2024.

„Țări inventate, fotbal fals. Pentru noi, ei nu înseamnă nimic”, a fost mesajul pe care ultrașii români l-au afișat în fața Templului Sfântului Sava din centrul capitalei Serbiei. Protagonista acestei dispute a fost gruparea ultranaționalistă „Uniți Sub Tricolor”.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal riscă sancțiuni în urma scandărilor ultrașilor români. Ar putea fi dictate amenzi drastice, urmate de suspendarea terenului. Lozinca suporterilor români de la meciul cu Kosovo nu este pe placul UEFA. Următoarea dispută a României de pe teren propriu este cu Israel pe 9 septembrie.

Ultrașii români au creat probleme la meciurile naționalei

Nu este pentru prima oară când Federația Română de Fotbal ar putea fi sancționată din cauza gesturilor grupării „Uniți Sub Tricolor”. La meciul cu Belarus, încheiat 2-1 în favoarea României în luna martie, suporterii „tricolorilor” au avut scandări rasiste la adresa Ungariei.

ADVERTISEMENT

În urma acestor scandări, UEFA a penalizat FRF cu o amendă de 15.000 de euro, urmată de închiderea parțială a stadionului la următoarea partidă a României de pe teren propriu. Partida cu Israel, următoarea de pe teren propriu pentru România, ar putea fi decisivă în privința calificării la Euro 2024.


  • 4,50 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „X” la meciul Elveția – România

ADVERTISEMENT