News

Ce notă a luat la matematică la Evaluarea Națională un elev din București, după contestație. Nu e o glumă: “Șoc total!”

Nota primită de un elev din București, la matematică, la Evaluarea Națională, în urma contestației. El și părinții săi au rămas uimiți.
05.07.2023 | 13:36
Ce nota a luat la matematica la Evaluarea Nationala un elev din Bucuresti dupa contestatie Nu e o gluma Soc total
Ce mesaj a transmis mama elevului. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Au sosit notele contestațiilor de la Evaluarea  Națională 2023, iar unii elevi s-au ales cu rezultate mai mari. I s-a întâmplat și unui adolescent de la o școală din București, care inițial a luat 6, 60 la matematică. Ce mesaj a transmis mama lui după această situație?

Notă mai mare pentru un elev din București în urma contestației la matematică, de la Evaluarea Națională. Mama lui, șocată

Filip se numără printre elevii care anul acesta au susținut proba la Evaluarea Națională. Ceea ce i s-a întâmplat ulterior cu siguranță îi va rămâne în minte tot restul vieții. După ce a depus contestație la matematică, prima notă fiind 6, 60, după reevaluarea lucrării nota i-a crescut cu trei puncte.

ADVERTISEMENT

Anei Maita, mama absolventului de clasa a VIII-a, nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul contestației și a relatat întreaga întâmplare pe rețelele de socializare. Într-o postare pe contul personal de Facebook, femeia a precizat că fiul ei are acum 9, 50.

Mai mult, Filip se numără în momentul de față și printre singurii trei elevi din țară care au primit peste 2 puncte în urma contestațiilor și a urcat cu 5.000 de poziții în clasamentul pe București. Mama băiatului se bucură că tânărul are șanse să intre la liceul unde și-a propus.

ADVERTISEMENT

”Nu ştiu dacă ştiţi, dar în urma contestaţiilor de la Evaluarea Naţională doar 3 note la mate au fost crescute cu peste 2 puncte în toată ţara! Şi una dintre cele 3 a fost a lui Filip al nostru!  Filip a ieşit din examenul de evaluare la mate spunând că a făcut aproape tot corect.

L-a verificat şi proful de mate şi a confirmat, l-a felicitat şi i-a spus că ia 9,50 minim la mate. Dar când s-au afişat notele săptămâna trecută… Şoc total…6,60 la mate! Am facut contestaţie, evident, şi azi… Nota lui Filip este una dintre cele 3 note la nivel naţional care au fost crescute cu mai mult de 2 puncte, adică aproape cele 3 puncte pierdute din cauza erorii de  corectare!

ADVERTISEMENT

De la 6,60 la 9,50 a crescut nota la mate! Îi iese media peste 9 si s-a ridicat cu 5000  de poziţii în clasamentul pe Bucureşti ceea ce înseamnă că are şanse să intre la liceul unde îşi doreşte”, a scris pe Facebook Ana Maita.

Ce mesaj a transmis părinților mama elevului

După șocul pe care l-a trăit, Ana Maita i-a îndemnat pe părinți să aibă încredere în copiii lor atunci când îi observă pe aceștia foarte siguri de ceea ce au făcut la un examen. Femeia nu vrea să-și imagineze cum poate ar fi reacționat altă mamă în locul ei, unii părinți fiind de fel mai severi.

ADVERTISEMENT

Inclusiv diriginta elevului și directoarea școlii unde a învățat Filip au rămas fără cuvinte. Acestea au spus că nu au mai întâlnit, până acum, un asemenea caz. La nivel național, au fost depuse 27.128 de contestații, cele mai multe la proba de la limba română.

ADVERTISEMENT