Life

Ce nu ai observat niciodată la bureții de vase. I-ai folosit greșit până acum

Ce nu ai observat niciodată la bureții de vase pe care îi folosești în fiecare zi. Poate că și tu ai făcut aceasta greșeală.
18.07.2023 | 13:46
Ce nu ai observat niciodata la buretii de vase Iai folosit gresit pana acum
Ce nu ai observat niciodată la bureții de vase. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce nu ai observat niciodată la bureții de vase. Chiar i-ai folosit greșit până acum și nici măcar nu ți-ai dat seama de acest lucru!

Ce nu ai observat niciodată la bureții de vase. I-ai folosit greșit!

Bureții de vase sunt unii dintre cei mai folosiți în bucătărie și nu numai pentru a curăța. Dar cu siguranță este un lucru pe care l-au observat puțini.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre însăși forma bureților de vase. Mulți dintre ei au acele caneluri pe laterale și ele nu sunt puse acolo doar de design.

Mai precis, canelurile de pe lateralele bureților de vase trebuie folosite să spălăm marginile farfuriilor. Iar forma lor este perfect gândită pentru a ne ajuta să curățăm mai repede acea parte din vase.

ADVERTISEMENT

Doar că unii nici nu știu acest lucru și îndoaie buretele pentru a spăla și marginile. Iată că acum știi și tu și poți folosi acest truc în bucătărie chiar de azi.

Cât de des se schimbă bureții de vase

Un alt lucru important pe care trebuie să îl știm este cât de des trebuie schimbat buretele de vase. Este mai repede decât ai crede!

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru persoanele care folosecs foarte des buretele de vase, acesta trebuie schimbat o dată pe săptămână. În general, un burete de vase nu ar trebui ținut mai mult de 15 zile.

Desigur, ei trebuie aruncați și mai devreme dacă vedem că s-a deteriorat sau ne facem probleme pentru sănătatea noastră.

ADVERTISEMENT

Bureții de vase sunt adevărați transportatori de germeni. Ei intră în contact cu toate resturile de mâncare și pot dezvolta mii de bacterii zilnic. În total, un burete de vase are miliarde de bacterii, conform unui studiu german.

Unii specialiști recomandă să avem bureți de vase separați pentru cuțite și tocătoare, care intră în contact direct cu alimentele crude și potențial mai periculoase.

ADVERTISEMENT