Life

Cum se spală corect jucăriile de pluș. Sunt pline de germeni ascunși

Cum se spală corect jucăriile de pluș. Ce trebuie să faci cu ele, de fapt, și cum pot fi curățate pentru a scăpa de pericolul pentru sănătate.
24.04.2023 | 19:30
Cum se spala corect jucariile de plus Sunt pline de germeni ascunsi
Cum se spală corect jucăriile de pluș. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum se spală corect jucăriile de pluș. Acestea sunt pline de germeni ascunși și tocmai de aceea ar trebui să ai foarte mare grijă cu ele.

Cum se spală corect jucăriile de pluș

Jucăriile de pluș sunt pline de germeni ascunși și tocmai de aceea părinții trebuie să aibă mare grijă cu ele. Animalele de pluș transportă nu mai germeni, dar și bacterii și inclusiv părul animalelor de companie de la noi din casă.

ADVERTISEMENT

Acestea trebuie curățate și igienizate cât mai bine pentru ca sănătatea copilului să nu fie pusă în pericol. Jucăriile de pluș ale copilului ar trebui spălate lunar, spun specialiștii.

De asemenea, ele trebuiesc curățate și atunci când copilul a fost bolnav sau a avut alergii de sezon. Jucăriile de pluș trebuie spălate mai des și dacă aveți un animal de companie.

ADVERTISEMENT

Reguli pentru a spăla jucăriile de pluș. Cum se spală corect la mașină

Jucăriile de pluș are copilului ar trebui spălate și mai des dacă acesta suferă de astm. Un alt semn că trebuie să speli jucăriile este dacă acestea miros a mucegai. Putem să spălăm jucăriile de pluș la mașina de spălat.

Nu trebuie să speli jucăriile de pluș care au cutii muzicale în interior sau dacă sunt umplute cu altceva în afară de lână. Trebuie să ai grijă și ca animalul de pluș să reziste unui ciclu de spălare, chiar dacă el este delicat.

ADVERTISEMENT

Un truc ar fi să punem jucăriile de pluș într-o pungă specială sau într-o față de pernă pentru a fi mai protejat. Nu trebuie să folosim uscătorul și să punem ciclul pentru rufe delicate.

Un alt lucru la care trebuie să fii atent este temperatura la care trebuie spălate animalele de pluș. Nu trebuie să le speli la cea mai înaltă temperatură pentru că este posibil ca ele să se dezintegreze.

ADVERTISEMENT

Ai grijă la piesele care se pot desprinde în timpul spălării, cum ar fi părțile din plastic sau paietele. Scoate-le înainte de a pune plușul la spălat.

ADVERTISEMENT