Life

Ce nu mai ai voie să faci când mergi în vacanță la Dubrovnik. S-au anunțat măsuri dure, toată lumea trebuie să le respecte

Vești importante pentru românii care și-au rezervat o vacanță în orașul croat Dubrovnik. Autoritățile au impus măsuri drastice.
12.06.2023 | 23:45
Ce nu mai ai voie sa faci cand mergi in vacanta la Dubrovnik Sau anuntat masuri dure toata lumea trebuie sa le respecte
Ce nu mai ai voie să faci când vizitezi orașul Dubrovnik. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Toți cei care și-au programat vara asta vacanțe în Dubrovnik, trebuie să știe că autoritățile au luat măsuri drastice. Toți cei care ajung aici trebuie să le respecte dacă nu vor să se aleagă cu amenzi.

Ce nu mai ai voie să faci în Dubrovnik

Pentru că este sezonul concediilor, mulți și-au programat deja vacanțele, însă românii care urmează să ajungă în orașul croat Dubrovnik trebuie să știe că autoritățile locale au luat câteva măsuri drastice.

ADVERTISEMENT

În primele cinci luni ale acestui an, locul a înregistrat cu aproape 50% mai mulți turiști decât în aceeași perioadă a lui 2022, lucru binevenit pentru turism. Totuși, localnici nu sunt la fel de încântați de vizitatori.

Și pentru ca acestora să le fie bine, au fost găsite soluții ce ar putea să nu fie placul tuturor. De pildă, cei care merg în vacanță în Dubrovnik nu vor mai avea voie să treacă cu trolerele pe străduțele pavate cu piatră din centru.

ADVERTISEMENT

Asta se întâmplă pentru că cei care locuiesc în zonă s-au plâns de faptul că roțile bagajelor produc mult prea mult zgomot. De altfel, planurilor celor care visau să se distreze la localuri sau terase vor fi date peste cap.

Gălăgia din aceste locuri nu va mai fi tolerată. Și pentru ca regulile să fie respectate, cei care le-au impus s-au asigurat că există și sancțiuni. Astfel, restaurantele și barurile care organizează petreceri și îi deranjează pe localnicii din Dubrovnik cu muzica până spre dimineață, vor fi închise pe o perioadă cuprinsă între o săptămână și o lună, scrie observatornews.ro. 

ADVERTISEMENT

Țara în care a limitat accesul turiștilor pe plajă

În timp ce Dubrovnik s-au luat aceste măsuri. Italia a luat decizia de a limita numărul turiștilor pe plaje. Chiar dacă aici se află unele dintre cele mai spectaculoase, dar și scumpe, locuri de vacanță, autoritățile din Sicilia și Sardinia au ajuns la concluzia că trebuie să facă asta.

Astfel că numai 250 de turiști vor avea voie, zilnic, să se bucure de nisipul fin și de apele cristaline. Autoritățile au motivat că își doresc să protejeze spațiul natural. Conform acestora, mediul are de suferit din cauza oamenilor neglijenți.

ADVERTISEMENT

„Nu ne mai putem permite să avem mii de persoane care fac plajă zilnic, toate înghesuite într-un singur loc ca în trecut, este nesustenabil”, a declarat primarul din Baunei, un sătuc din estul Sardiniei, pentru CNN.

ADVERTISEMENT
Tags: