Life

Țara care limitează numărul turiștilor pe plajă. Care este motivul

O țară, vizitată și de foarte mulți români, limitează numărul de turiști pe plajă. Autoritățile au explicat care este motivul.
04.06.2023 | 22:40
Tara care limiteaza numarul turistilor pe plaja Care este motivul
Pe unele plaje din această țară se intră cu rezervare. Sursa foto: Destinatii de vacanta
ADVERTISEMENT

O țară limitează prezența turiștilor pe plajă. Este vizitată anual și de mulți români, care vin aici fie pentru a munci, fie pentru a se bucura de o vacanță sau un city break. Autoritățile locale au explicat motivul din care impun această măsură.

Țara unde se va merge la plajă cu acces limitat. Ce motiv invocă autoritățile

În Italia se schimbă regulile pe litoral, în această vară. Liderii din Sicilia și Sardinia, unde se află unele dintre cele mai mari și mai impozante plaje, au anunțat că vor limita numărul de persoane care se vor bucura de nisipul fierbinte și apa mării.

ADVERTISEMENT

Doar 250 de turiști pe zi vor avea accesul permis pe plajele din Sicilia și Sardinia. Motivul invocat de autorități este protejarea spațiului natural, care are de suferit în fiecare sezon estival, din cauza neglijenței oamenilor față de mediul înconjurător.

Într-un sătuc din estul Sardiniei, Baunei, sunt vizate patru plaje de aceste reguli, ce îi nemulțumesc pe unii turiști. ”Nu ne mai putem permite să avem mii de persoane care fac plajă zilnic, toate înghesuite într-un singur loc ca în trecut, este nesustenabil”, a declarat pentru CNN Stefano Monni, primarul din Baunei.

ADVERTISEMENT

Concret, pe Plaja Cala dei Gabbiani și pe Cala Biriala se mai acceptă doar 300 de oameni pe zi, pe plaja Cala Goloritze 250 de vizitatori pe zi, iar pe plaja Cala Mariolu 700. ” Trebuie stabilite limite, altfel totul se prăbușește”, a mai justificat edilul menționat.

Plaja din Italia unde se va permite accesul doar cu bilet. Ce lucruri sunt interzise

Și în satul de pescari Stintino, de pe coasta de nord, sunt restricții. Pe plaja de corali ”La Pelosa” se mai acceptă 1500 de persoane pe zi, care trebuie să-și cumpere locul unde vor să se bucure de nisipul fierbinte și să facă rezervări în prealabil.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pe ”La Pelosa” nu se va mai da voie cu prosoape, să se fumeze, cu animale de companie și se menține interzicerea de a lua nisip. Cei care nu se conformează regulilor riscă amenzi de până la 100 de euro. De altfel, biletul pentru plajă va costa 3, 50 euro.

”Am limitat numărul de turiști pe La Pelosa la 1.500 pe zi, pentru un bilet de 3,50 euro, rezervările și plățile se pot face pe un site autorizat”, a declarat edilul din Stintino, Rita Limbania Vallebella, pentru sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT

Pe insula Lampedusa din Sicilia sunt măsuri identice. În această vară, vor mai fi acceptați doar 700 de turiști pe zi, pe plaja Isola dei Conigli. Aceștia vor acces în două etape, dimineața 350, iar după-amiaza alte 350, a explicat edilul din Lampedusa.

”Vara poate fi dificilă. Sunt aproximativ 6.700 de rezidenți, dar în timpul vacanțelor aterizează aici peste 200.000 de turiști. Devine insuportabil pentru mediul înconjurător și imposibil de trăit pentru toată lumea”, a declarat primarul din Lampedusa, Fillippo Mannino.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink