Life

Țara care limitează numărul turiștilor pe plajă. Care este motivul

O țară, vizitată și de foarte mulți români, limitează numărul de turiști pe plajă. Autoritățile au explicat care este motivul.
04.06.2023 | 22:40
Tara care limiteaza numarul turistilor pe plaja Care este motivul
Pe unele plaje din această țară se intră cu rezervare. Sursa foto: Destinatii de vacanta
ADVERTISEMENT

O țară limitează prezența turiștilor pe plajă. Este vizitată anual și de mulți români, care vin aici fie pentru a munci, fie pentru a se bucura de o vacanță sau un city break. Autoritățile locale au explicat motivul din care impun această măsură.

Țara unde se va merge la plajă cu acces limitat. Ce motiv invocă autoritățile

În Italia se schimbă regulile pe litoral, în această vară. Liderii din Sicilia și Sardinia, unde se află unele dintre cele mai mari și mai impozante plaje, au anunțat că vor limita numărul de persoane care se vor bucura de nisipul fierbinte și apa mării.

ADVERTISEMENT

Doar 250 de turiști pe zi vor avea accesul permis pe plajele din Sicilia și Sardinia. Motivul invocat de autorități este protejarea spațiului natural, care are de suferit în fiecare sezon estival, din cauza neglijenței oamenilor față de mediul înconjurător.

Într-un sătuc din estul Sardiniei, Baunei, sunt vizate patru plaje de aceste reguli, ce îi nemulțumesc pe unii turiști. ”Nu ne mai putem permite să avem mii de persoane care fac plajă zilnic, toate înghesuite într-un singur loc ca în trecut, este nesustenabil”, a declarat pentru CNN Stefano Monni, primarul din Baunei.

ADVERTISEMENT

Concret, pe Plaja Cala dei Gabbiani și pe Cala Biriala se mai acceptă doar 300 de oameni pe zi, pe plaja Cala Goloritze 250 de vizitatori pe zi, iar pe plaja Cala Mariolu 700. ” Trebuie stabilite limite, altfel totul se prăbușește”, a mai justificat edilul menționat.

Plaja din Italia unde se va permite accesul doar cu bilet. Ce lucruri sunt interzise

Și în satul de pescari Stintino, de pe coasta de nord, sunt restricții. Pe plaja de corali ”La Pelosa” se mai acceptă 1500 de persoane pe zi, care trebuie să-și cumpere locul unde vor să se bucure de nisipul fierbinte și să facă rezervări în prealabil.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pe ”La Pelosa” nu se va mai da voie cu prosoape, să se fumeze, cu animale de companie și se menține interzicerea de a lua nisip. Cei care nu se conformează regulilor riscă amenzi de până la 100 de euro. De altfel, biletul pentru plajă va costa 3, 50 euro.

”Am limitat numărul de turiști pe La Pelosa la 1.500 pe zi, pentru un bilet de 3,50 euro, rezervările și plățile se pot face pe un site autorizat”, a declarat edilul din Stintino, Rita Limbania Vallebella, pentru sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT

Pe insula Lampedusa din Sicilia sunt măsuri identice. În această vară, vor mai fi acceptați doar 700 de turiști pe zi, pe plaja Isola dei Conigli. Aceștia vor acces în două etape, dimineața 350, iar după-amiaza alte 350, a explicat edilul din Lampedusa.

”Vara poate fi dificilă. Sunt aproximativ 6.700 de rezidenți, dar în timpul vacanțelor aterizează aici peste 200.000 de turiști. Devine insuportabil pentru mediul înconjurător și imposibil de trăit pentru toată lumea”, a declarat primarul din Lampedusa, Fillippo Mannino.

ADVERTISEMENT
Tags: