Life

Locul în care mulți români și-ar dori să meargă în vacanță în această vară. Are o plajă superbă și apă limpede, dar puțini își permit să ajungă aici

Locul în care mulți mulți români și-ar dori să meargă la plajă vara aceasta. Este superb, dar nu toată lumea își permite.
12.06.2023 | 21:21
Locul in care multi romani siar dori sa mearga in vacanta in aceasta vara Are o plaja superba si apa limpede dar putini isi permit sa ajunga aici
Locul superb unde românii și-ar dori să ajungă vara aceasta. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O plajă de lux din Italia oferă o experiență de neuitat turiștilor. Mulți români și-ar dori să petreacă aici măcar câteva zile, dar pentru a face acest lucru este nevoie să scoată o mulțime de bani din buzunar și puțini își permit.

Unde se află cea mai scumpă, dar spectaculoasă plajă

În Italia, mai exact în Pescoluse, Salento se găsește o plajă de vis. Perla litoralului italian poartă numele de Cinque Vele Beach Club, iar cei care ajung aici au parte de o experiență de neuitat, dar cu un preț pe măsură.

ADVERTISEMENT

Astfel, deși mulți români visează să ajungă aici vara aceasta, pentru o singură zi trebuie să scoată din buzunar 1010 euro. Superba plajă din Europa se întinde pe o fâșie lungă și îngustă de nisip alb, ce duce direct către apele cu o culoare deosebită.

La prima vedere, destinația poate fi confundată cu ușurință cu o locație exotică, mai ales că turiștii care ajung la Cinque Vele Beach Club pot admira marea și priveliștea din corturile de lux amplasate strategic.

ADVERTISEMENT

În plus, cei care vor să aibă parte de mai multă intimitate se pot retrage în corturile ascunse printre copaci și peluze. De asemenea, în suma deloc modică menționată anterior intră, totuși, un foișor spațios.

Acesta dispune de mai multe zone de relaxare, mese și paturi imense. Turiștilor le sunt asigurate și prosoapele pentru plajă și băuturile răcoritoare sau șampania. De menționat este, însă, că în zonă se găsesc și locații ceva mai ieftine, unde o zi de plajă costă 600 de euro, dar nu la fel de luxoase.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, prețurile erau mai mici

Codacons a analizat tarifele unităților de plajă din Italia și au ajuns la concluzia că Cinque Vele Beach Club este cea mai scumpă dintre toate. Însă prețurile de pe întregul litoral se află pe o pantă ascendentă anul acesta.

Pentru vara în curs s-a înregistrat o creștere de 10% până la 15%. Iar vârfurile sunt cu  25% mai mari față de anul trecut. De pildă, pentru a închiria o umbrelă și două șezlonguri într-o unitate medie, un turist trebuie să plătească între 30 și 35 de euro.

ADVERTISEMENT

Bineînțeles, sumele sunt nesemnificative în comparație cu cele ce trebuie plătite pentru relaxarea în Cinque Vele Beach Club. Dar, conform lui Alessandro Stivala, proprietarul locației, aceasta trebuie evaluată pentru întreaga experiență oferită, scrie stiridiaspora.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: